Almen studieforberedelse (AT)

AT: Fagenes fordeling

25. januar 2008 af stol (Slettet)
Jeg skriver AT-synopsis i fysik A og filosofi C men er kommet i tvivl omkring kravene til emnet.

Mit emne ligger nok indenfor det man kalder filosofisk fysik, så arbejdsmetoderne er ikke begrundet i noget eksperimentielt, det er udelukkende teoretisk (såkaldte tankeeksperimenter).
Jeg må nok indrømme at emnet mest er fysik... er der noget krav om at fagene skal indgå med en bestemt vægt, eller vælger man hovedfag+bifag som i SRP?
Det er ikke uden grund jeg nævner SRPen, jeg regner nemlig med at bruge en stor del af den i AT :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2008 af janko (Slettet)

Jeg mener, at vores lærere har sagt, at vi skal forsøge at vægte fagene lige meget !

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2008 af Occulta (Slettet)

Man vælger IKKE hovedfag og bifag som i SRP. Der behøver ikke være en præcis 50/50-vægtning imellem fagene, men det nytter ikke, at det ene fag kun spiller en marginal birolle.

(Det ville også bringe dig i vanskeligheder ved mundtlig eksamen, når du sikkert stilles til regnskab for HVAD de enkelte fag har bidraget med i forhold til fx metoder og teorier.)

Svar #3
26. januar 2008 af stol (Slettet)

Problemet er jo at jeg har valgt et emne, der ikke ligger 100% inden for et enkelt fakultet.

Problemstillingen er fra fysikkens verden, men jeg bruger ikke den naturvidenskabelige metode til at undersøge den, dvs. ingen hypotese->eksperimenter/observationer->konklusion/teoridannelse.
Som sagt er kan mit emne beskrives som filosofisk fysik (http://en.wikipedia.org/wiki/Philosophy_of_physics), så metoderne er ikke særlig godt defineret. Hvad bruger man i øvrigt af arbejdsmetoder i filosofi?
En gut som Platon kommer jo med en helt masse postulater (fx ideverdenen) som ikke kan undersøges videnskabeligt. På den måde adskiller filosofisk fysik sig ved at det skal have en videnskabelig baggrund... håber I forstår hvad jeg mener, synes nemlig det er lidt tricky at definere mit område som enten videnskabeligt eller humanistisk.

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2008 af Occulta (Slettet)

Men du skal jo netop IKKE definere det som det ene eller det andet, men derimod BEGGE. Så umiddelbart virker du da ret godt kørende...

Metodespørgsmålene bør du vende med faglærerne, når der bliver sat vejledere på. Men måske er der nogen herinde, der har begge dine fag, som også kan komme med input.

(Jeg har ikke selv nogen af dem, men jeg forestiller mig, at analysen af filosofiske tekster under anvendelse af den faglige terminologi + teori står centralt i filosofifaget... ;-)

Svar #5
26. januar 2008 af stol (Slettet)

Mange tak for svaret. Tror jeg er med på den nu!

Grunden til jeg er lidt i tvivl er, at jeg i 2g skrev en opgave hvor emnet ikke var så delt mellem to emner. Jeg skrev om atombombem og hvordan opdagelsen blev afspejlet i litteraturen, så det var mere to opgaver i en.

Jeg tror du har ret i det med filosofis metoder! Heldigvis passer det fint til min opgave hvor jeg vil analysere nogle filosofiske tekster af videnskabsmænd/filosoffer.

Skriv et svar til: AT: Fagenes fordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.