Matematik
Kryptering; indbyrdes primiske tal!
26. januar 2008 af
BlopBlop (Slettet)
Heya, jeg er ved at lave en krypterings øvelse, hvor jeg skal kryptere en kode. Jeg har valgt at p=5 og q=7
n= 35
phi(35)=24
Jeg har så valgt e=17, og e er indbyrdes primisk med 24
Der hvor det går galt for mig, er der hvor f og g skal bestemmes.
Jeg har 1=17*f+24*g
24=1*17+7
17=2*7+3
7=2*3+1
1=7-(2*3)
1=2*7-17
1=2*(24-7)-17
der går jeg så i stå... Jeg vil være så taknemmelig hvis nogen ville vise mig hvordan jeg går videre herfra og får fundet ud af hvad e*f+phi(n)*g er!
- BlopBlop
n= 35
phi(35)=24
Jeg har så valgt e=17, og e er indbyrdes primisk med 24
Der hvor det går galt for mig, er der hvor f og g skal bestemmes.
Jeg har 1=17*f+24*g
24=1*17+7
17=2*7+3
7=2*3+1
1=7-(2*3)
1=2*7-17
1=2*(24-7)-17
der går jeg så i stå... Jeg vil være så taknemmelig hvis nogen ville vise mig hvordan jeg går videre herfra og får fundet ud af hvad e*f+phi(n)*g er!
- BlopBlop
Svar #2
26. januar 2008 af BlopBlop (Slettet)
jamen, det er jo den jeg bruger. Men jeg gik i stå ved 1=2*(24-7)-17 , jeg ved der er et trin mere, men kan bare ikke finde ud af det.
Svar #3
26. januar 2008 af peter lind
Undskyld. Jeg skulle have skrevet udvidet euklids algoritme. Du er nød til at holde rede på koefficienterne.
Svar #4
27. januar 2008 af BlopBlop (Slettet)
Jeg har ingen anelse om hvordan jeg gør det.
Jeg er kommet så langt, at jeg ved at de to sidste trin jeg lavede var forkert. Jeg er kommet frem til
1=7-2*17+14*2
Please, jeg er desperat efter hjælp da jeg skal aflevere snart og jeg har ikke engang krypteret en meddelelse endnu.
!!
~BlopBlop
Jeg er kommet så langt, at jeg ved at de to sidste trin jeg lavede var forkert. Jeg er kommet frem til
1=7-2*17+14*2
Please, jeg er desperat efter hjælp da jeg skal aflevere snart og jeg har ikke engang krypteret en meddelelse endnu.
!!
~BlopBlop
Skriv et svar til: Kryptering; indbyrdes primiske tal!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
