Matematik
KORT MAT opgave Integralregning
26. januar 2008 af
Christiane.k (Slettet)
Hej Alle :)
Jeg har virkelig problemer med denne opgave.. Har prøvet gang på gang at få den løst.. Men ved ikke hvordan jeg skal gøre det.. Håber der er en der kan hjælpe med en udførlig guide :D
Den lyder sådan her:
To funktioner p og h er givet ved:
p(x)=e^(2*x) og h(x)=e^(x-k), hvor k er et positivt tal.
Tegn i samme koordinatsystem graferne for p og h, når tallet k har værdien 3. DET ER GJORT... ;)
Dernæst:
For enhver værdi af tallet k afgrænser graferne for p pg h sammen med koordinatsystemets anden akse i anden kvdrant en punktmængde, der har et areal. Arealet af denne punktmængde betegnes A(k).
Bestem A(k).
Bestem lim(k --> uendelig) A(k).
HER ER JEG TILGENGÆLD HELT LOST!
Hvad skal jeg gøre? Hvordan skal det gøres.
Håber i vil give jer tid til en god, let forståelig (måske lidt detaljeret) fremgangsmetode/evt. løsning :D
Mange tak, hvis der er en der gider hjælpe mig på vej.
Hilsen
Christiane.
Jeg har virkelig problemer med denne opgave.. Har prøvet gang på gang at få den løst.. Men ved ikke hvordan jeg skal gøre det.. Håber der er en der kan hjælpe med en udførlig guide :D
Den lyder sådan her:
To funktioner p og h er givet ved:
p(x)=e^(2*x) og h(x)=e^(x-k), hvor k er et positivt tal.
Tegn i samme koordinatsystem graferne for p og h, når tallet k har værdien 3. DET ER GJORT... ;)
Dernæst:
For enhver værdi af tallet k afgrænser graferne for p pg h sammen med koordinatsystemets anden akse i anden kvdrant en punktmængde, der har et areal. Arealet af denne punktmængde betegnes A(k).
Bestem A(k).
Bestem lim(k --> uendelig) A(k).
HER ER JEG TILGENGÆLD HELT LOST!
Hvad skal jeg gøre? Hvordan skal det gøres.
Håber i vil give jer tid til en god, let forståelig (måske lidt detaljeret) fremgangsmetode/evt. løsning :D
Mange tak, hvis der er en der gider hjælpe mig på vej.
Hilsen
Christiane.
Svar #1
26. januar 2008 af peter lind
Løs ligningen p(x) = h(x). Kald løsningen x0. Du skal så integrere
p(x)-h(x) mellem 0 og x0.
p(x)-h(x) mellem 0 og x0.
Svar #2
26. januar 2008 af Christiane.k (Slettet)
Okay, mange tak :)
Der er vel ikke en som kan gøre/regne det for mig. Dette er íkke en afleveringsopgave eller lignende. Så intet snyd - hvis i forstår. Ren træning. Jeg skal videre mig disse. Har bare virkelig brug for et komplet eksempel at gå ud fra...
Ville være rigtig dejligt.
Der er vel ikke en som kan gøre/regne det for mig. Dette er íkke en afleveringsopgave eller lignende. Så intet snyd - hvis i forstår. Ren træning. Jeg skal videre mig disse. Har bare virkelig brug for et komplet eksempel at gå ud fra...
Ville være rigtig dejligt.
Skriv et svar til: KORT MAT opgave Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
