Matematik

Let opgave? Beregn trekantens vinkler

26. januar 2008 af theghostofyou (Slettet)
Hejsa
"En trekant har sidelængderne 6.45, 5.32 og 7.33
Beregn trekantens vinkler"

Siden man ikke ved, om trekanten er retvinklet, så mener jeg, at man skal bruge cosinius-relationen. Så jeg siger:

-6,45^2+5,32^2+7,33^2/2*5,32*7,33

Resultatet bliver 1,58, men når man vil sige cos-1, så vil den ikke regne den ud??

På forhånd mange tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2008 af peberdelfinen (Slettet)

jeg tror du har tastet forkert på lommeregneren. jeg får det til 0,518376...

desuden kan du ikke tage cos^-1 til et tal over 1.

Svar #2
26. januar 2008 af theghostofyou (Slettet)

Jeg får den stadig til at være 1.58.. Ved ikke rigtig, hvad jeg gør galt.

Svar #3
26. januar 2008 af theghostofyou (Slettet)

Men når du siger -6,45^2, så burde det jo give et positivt tal, da - gange - giver plus. Jeg får nemlig dit resultat, når -6,45^2 giver et negativt tal, men det er jo ikke rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

a=6.45
b=5.32
c=7.33

A = arccos((5.32^2 + 7.33^2 - 6.45^2)/(2*5.32*7.33)) = 58.777 grader
B = arccos((6.35^2 + 7.33^2 - 5.32^2)/(2*6.35*7.33)) = 44.857 grader
B = arccos((6.35^2 + 5.32^2 - 7.33^2)/(2*6.35*5.32)) = 76.367 grader

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Det er jo ikke længden som er -6.45. Du skal sige -(6.45^2).

Svar #6
26. januar 2008 af theghostofyou (Slettet)

Mange tak for hjælpen. :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

Hov.
B = .... = 76.367 grader --> C = .... = 76.367 grader

Skriv et svar til: Let opgave? Beregn trekantens vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.