Matematik

diff ligning

27. januar 2008 af Nineb (Slettet)
Hey, nogen der kan hjælpe mig videre med denne her opg:

Bestem til differentialligningen dy/dx-3y=e^x den løsning, hvis graf går gennem P(1, f(1)) og har tangent der er parallel linien med ligningen: Y=x-5

første del:
isoler dy/dx
dy/dx=e^x+3y
herefter
dy/dx= e^1+3*1=e+3
y=3(x-1)+1
y=3x-2

hvordan finder man så om den er tangent med ligningen y=x-5?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2008 af Nariman (Slettet)

hej...
er det ikke noget med at man skal bruge høldningen far y=3x-2...
Altså at y'= a = 3?

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2008 af Nariman (Slettet)

*hældningen fra...

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2008 af Nariman (Slettet)

Er du der?!

Svar #4
27. januar 2008 af Nineb (Slettet)

jamen har tegnet begge grafer ind, også gik jeg ind og på tangent og tastede 5, så fik jeg mindsanten 3x+2

så tror det er rigtigt nok det jeg har gjort

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2008 af Nariman (Slettet)

ja.. første del er... snakker om det at finde tangenten... skal du ikke bruge en ligning, som hedder f'(x)=2ax+b?... og ud fra den finde x, som du så sætter ind i tangent ligningen?

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2008 af Nariman (Slettet)

eller måske har jeg bare forvirret dig?

Svar #7
27. januar 2008 af Nineb (Slettet)

tror slet ik det er så indviklet.

men hvordan vil det så se ud?

prøv regn videre på mine tal, jeg ved ihvertfald ik hvordan jeg skal komme videre og tror jeg faktisk jeg er færdig men hvis du tror der er mere i det så må du gerne prøve at hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2008 af Nariman (Slettet)

Problemet med min metode (har jeg fundet ud af) er at der mangler et b... Jeg ville regne med ligningen og ville sætte ind i den diff. af ax^2+bx+c. Hvordan kom du frem til det? :)

Skriv et svar til: diff ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.