Matematik
Reduktion med parenteser ( a, b, y, x ) Haster!
27. januar 2008 af
amandad (Slettet)
Hej.
jeg har matematik aflevering til på fredag og jeg har svært ved 2 opgaver.
den 1 er:
5(x + 3y) -3(x + 2y)
& den 2 er:
4(2a + 4b - 2)
Håber at i kan hjælpe mig meget snart. (:
jeg har matematik aflevering til på fredag og jeg har svært ved 2 opgaver.
den 1 er:
5(x + 3y) -3(x + 2y)
& den 2 er:
4(2a + 4b - 2)
Håber at i kan hjælpe mig meget snart. (:
Svar #1
27. januar 2008 af Nariman (Slettet)
Hej Christina.
Jeg tror at jeg kan hjælpe... Det er meget enkelt. Du skal gange det tal som står foran parentesen ind på de led som står i parentesen, altså kommer opgave 1 til at se således ud:
5(x + 3y) - 3(x + 2y)=
5x + 15y - 3x - 6y =
2x + 9y
Og opgave 2:
4(2a + 4b - 2)=
8a + 16b - 8
Jeg tror at jeg kan hjælpe... Det er meget enkelt. Du skal gange det tal som står foran parentesen ind på de led som står i parentesen, altså kommer opgave 1 til at se således ud:
5(x + 3y) - 3(x + 2y)=
5x + 15y - 3x - 6y =
2x + 9y
Og opgave 2:
4(2a + 4b - 2)=
8a + 16b - 8
Svar #2
27. januar 2008 af amandad (Slettet)
Nååårre, mange tak for hjælpen.
Nu forstår jeg det bedre :)
Nu forstår jeg det bedre :)
Skriv et svar til: Reduktion med parenteser ( a, b, y, x ) Haster!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
