Kemi
Titrering af chlorid med sølvnitrat
13. august 2004 af
Carnot (Slettet)
Jeg håber der er nogen der kan hjælpe:
Afvejes 10,05 g injektionsopløsning, som titreres potentiometrisk med 5,25 ml 0,1063 M sølvnitratopløsning. Opløsningens densitet er 1,006 g/ml.
Hvad er koncentrationen af injektionsopløsning?
Jeg håber der er nogen der kan hjælpe:
Afvejes 10,05 g injektionsopløsning, som titreres potentiometrisk med 5,25 ml 0,1063 M sølvnitratopløsning. Opløsningens densitet er 1,006 g/ml.
Hvad er koncentrationen af injektionsopløsning?
Svar #1
13. august 2004 af frodo (Slettet)
det er Cl- ioner der der titreres på, ikk? Hvis ikke, hvad er det så?
Svar #2
13. august 2004 af frodo (Slettet)
Hvis det er Cl- ioner du titrerer på, har du følgende reaktion:
Cl-(aq) + Ag+(aq) --> AgCl(s)
Så jeg forstår ikke helt hvorfor det er en potentiometrisk titrering, det normale ville da være at anvende en kolorimetrisk, med kaliumdikromat som indikator!
Men hvis vi nu gåt ud fra ovenstående reaktion, har du at:
n(Cl-)=n(Ag+)=c*V=5,25mL*0,1063M=
0,558 mmol
V(Cl-)=m/d, d=densitet, =10,05g/1,006g/mL= 9,99mL
du har nu fundet stofmængden og volumenet, der indsættes i formlen: c=n/V=0,558mmol/9,99mL=
55,8 mikromolær
Cl-(aq) + Ag+(aq) --> AgCl(s)
Så jeg forstår ikke helt hvorfor det er en potentiometrisk titrering, det normale ville da være at anvende en kolorimetrisk, med kaliumdikromat som indikator!
Men hvis vi nu gåt ud fra ovenstående reaktion, har du at:
n(Cl-)=n(Ag+)=c*V=5,25mL*0,1063M=
0,558 mmol
V(Cl-)=m/d, d=densitet, =10,05g/1,006g/mL= 9,99mL
du har nu fundet stofmængden og volumenet, der indsættes i formlen: c=n/V=0,558mmol/9,99mL=
55,8 mikromolær
Skriv et svar til: Titrering af chlorid med sølvnitrat
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
