Matematik

Exponetiel udvikling den her giver sørme hovedpine :S

28. januar 2008 af Niclas90 (Slettet)
Hej.
Jeg har fået en opgave som siger "En eksponetiel udviklinng er fastlagt ved at dens graf går igennem punktet (4,14), og den vokser med 69% når x vokser med 7 bestem ligningen for den eksponentielle udvikling"
Er der nogen der ved hvordan jeg skal starte med den ? jeg kan virkelige ikke komme igang jeg er ikke ude efter svaret er bare ude efter en lille "kickstarter"

-tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Dan selv et nyt punkt:
x2 = 4 + 7 = 11
y2 = 14 + 68 % = 14·1,69 = 23,66.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2008 af mathon

y = b*a^x

y1 = b*a^x1
y2 = b*a^x2

y2/y1 = a^(x2-x1)

1,69*y1/y1 = a^(7)

1,69 = a^7

a = 1,69^(1/7) = 1,07784

y = b*1,07784^x og

14 = b*1,07784^4

b = 14/1,07784^4 = 10,3731

konklusion:
y = 10,3731*1,07784^x






Skriv et svar til: Exponetiel udvikling den her giver sørme hovedpine :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.