Kemi

Kort spørgsmål

28. januar 2008 af julemanden (Slettet)
Hvis jeg har en graf som skildrer v på y-aksen og koncentrationen på x-aksen, hvordan finder jeg så de tilhørende tids-værdier?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Hvad går forsøget ud på; hvad er v; hvilken tid er det, du ønsker at finde?

Svar #2
28. januar 2008 af julemanden (Slettet)

Okay.
Jeg har en graf hvor jeg skal forklarer, at omdannelse fra cyclopropan til propen følger en 1.ordens reaktion

Grafen viser den aktuelle koncentration ud af x-aksen og reaktionshastigheden op ad y-aksen

Det jeg har gjort er at isolerer k i formlen V=k*[A], og udregne denne konstanten ved forskellige reaktionshastigheder og dennes tilhørende koncentration. Så kan jeg vel sammenligne om konstanten er konstant

Men ville også gerne afbilte den grafisk med t-værdierne ud af x-aksen og ln(A) op ad y-aksen, og på den måde vise at det er en 1.ordens reaktion. Men mangler at kunne finde mine t-værdier

Udover dette skal jeg også vise at halveringstiden for omdannelsen er 7,0 døgn ved 400 grader celcius

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2008 af Marie+Louise (Slettet)

v er jo egentlig d[A]/dt, så d[A]/dt = k*[A]. Det er en differentialligningen (en meget let en!), hvor løsningen er ln[A] = -k*t + ln[A]_0.

Du skulle meget gerne have noteret tiden i dit forsøg?

Svar #4
28. januar 2008 af julemanden (Slettet)

Det var ikke et forsøg, men det kommer direkte fra en opgave. Og nej der er ikke angivet nogen tid

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis du kender v for forskellige koncentrationer, akn du enten konstatere, at grafen er ret (1. ordensresktion) og dermed finde hælningen. Alternativ beregnes k i de kendte punkter.

Enheden for k er tid-1 (aflæs på grafen).

Du kan nu beregne koncentationen for forskellige tider, da du kender A0 og k. Tiden sætter du selv ind i udtrykket for en 1. ordens reaktion.


Skriv et svar til: Kort spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.