Matematik

Bestemme t og s??

28. januar 2008 af 887 (Slettet)
Jeg har tre vektorer givet: a(2,-4), b(3,-1) og c(1,2)

Jeg skal bestemme tallene s og t så sa+tb=c!

Noget siger mig at jeg skal bruge indskudsreglen? Men problemet er at jeg ikke forstår indskudsreglen, en der vil forklare?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2008 af allan_sim

#0.
Hvis du sammenligner koordinatvist, er der tale om to ligninger med to ubekendte. Brug en af de normale løsningsmetoder hertil.

Svar #2
28. januar 2008 af 887 (Slettet)

nu har jeg prøvet men uden held! :S

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2008 af allan_sim

#2.
Så skriv hvad du har gjort, og hvor du går i stå.

Svar #4
28. januar 2008 af 887 (Slettet)

Jeg forstår godt hvad du mener med at det er to ligninger med to ubekendte men jeg skal forholde mig til at der pr. ounkt er to tal! Hvordan omskriver jeg det til formen af to ligninger med to ubekendte?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2008 af allan_sim

#4.
Øverste koordinat giver første ligning:

2s + 3t = 1

Prøv selv at skrive næste ligning med nederste koordinat og løs herefter.

Svar #6
28. januar 2008 af 887 (Slettet)

Nederste koordinatet:

-4s+-1t=-2 jeg har nu:

2s + 3t = 1
-4s+-1t =-2
<=>

8s+12t=4
8s+2t =-2
<=>

0s+14t=2

14t/2=7

det giver altså 7?

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2008 af allan_sim

#6.
Ikke helt. Ligning nr. 2 giver

-4s - t = 2

Du kommer til at lave et par regnefejl ved din metode. Prøv lige at regne igennem en gang mere.

Svar #8
28. januar 2008 af 887 (Slettet)

2s + 3t = 1
-4s- t = 2

8s+12t=4
8s+ 2t=-4

<=>

0s+14t=0??

Nu har jeg da sørme tabt sutten! :S

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. januar 2008 af allan_sim

#8.
Du trækker ligningerne fra hinanden for at få s til at gå ud.

12t-2t=10t
4-(-4)=8

Svar #10
28. januar 2008 af 887 (Slettet)

HVAD!?

så t er 8/10

og hvordan finder vi ud af hvad s er når vi får dem til at gå ud med hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. januar 2008 af allan_sim

#10.
Ved at sætte de 8/10 ind på t's plads i en af dine ligninger og løse for s.

Skriv et svar til: Bestemme t og s??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.