Matematik

At dividerer

29. januar 2008 af math-dum (Slettet)
Hejza,

Jeg kan ikke lige huske hvordan man dividerer i hånden. Altså jeg kan godt dividerer stykker som 42:7, 456:3, men det jeg ikke kan huske er når jeg har to eller flerer cifre i nævneren. Fx 360:24 eller lign. Hvordan gør man det i hånden?

Mads.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2008 af Christinana (Slettet)

360/24

Du finder det højeste tal ganget med 24 som kommer tættest på 360.
Du bliver nødt til at prøve dig frem. Da du ved at 10*24 = 240, så er 5*25 = 120. Da 240+120 = 360, så må 260/24=15!

Svar #2
29. januar 2008 af math-dum (Slettet)

Det synes jeg virker meget på slum, så findes der ikke en bedre algoritme til sådanne udregninger? hvis vi f.eks. vil regne 2483:69, da er det jo lidt svært lige at regne ud, da der også kommer en rest.

Mads

Svar #3
29. januar 2008 af math-dum (Slettet)

eller endnu værre, hvis vi skulle regne 23458539:2490, hvordan skulle vi så gøre det? er der ikke en nem fremgangsmåde?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2008 af tumle (Slettet)

Hejsa,

Jeg har faktisk lidt det samme problem, så jeg synes bestemt det kunne være rart hvis nogle lige kunne komme med en metode til at regne divisionsstykker i størrelsesordnen 23458539:2490. Selvfølgelig er det nok på folkeskoleniveau, men jeg må indrømme at division aldrig rigtig blev min stærke side, og eftersom jeg ikke rigtig har brugt det siden, så er det altså så godt som væk fra min hukommelse. Så jeg så også meget gerne hvis nogle kunne give lidt hjælp.

Skriv et svar til: At dividerer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.