Matematik
Potens Funktioner %-% vækst
30. januar 2008 af
cepta (Slettet)
Der gælder:
Fy= Fx^a
Hvor:
Fy: Fremskrivningsfaktoren for y
Fx: Fremskrivningsfaktoren for x
a: Eksponenten i potens funktionen
Hvis man skal finde Fx kan ligningen omskrives til:
Fx=a(rod)Fy: (man kan vist ik lave rodtegnet her)
Start med at finde a og derefter finde ud af om det er Fx eller Fy du har (direkte eller indirekte) og find derefter den anden.
1. Hvor mange % vokser y med når y = 2·x-1,212 og
a) x vokser med 10%
b) x vokser med 15%
Hvordan gør jeg det?
Der gælder:
Fy= Fx^a
Hvor:
Fy: Fremskrivningsfaktoren for y
Fx: Fremskrivningsfaktoren for x
a: Eksponenten i potens funktionen
Hvis man skal finde Fx kan ligningen omskrives til:
Fx=a(rod)Fy: (man kan vist ik lave rodtegnet her)
Start med at finde a og derefter finde ud af om det er Fx eller Fy du har (direkte eller indirekte) og find derefter den anden.
1. Hvor mange % vokser y med når y = 2·x-1,212 og
a) x vokser med 10%
b) x vokser med 15%
Hvordan gør jeg det?
Svar #1
30. januar 2008 af cepta (Slettet)
Hvor mange % vokser x med når y = 3·x^2,21 og:
y vokser med 10%
(Hvor mange % vokser y med når y = 2·x^-1,212), der skal selvfølgelig stå opløftet.
Det er kopiert fra nogle opgaver vi har fået for. Er der mon nogen der kan forklare det?
y vokser med 10%
(Hvor mange % vokser y med når y = 2·x^-1,212), der skal selvfølgelig stå opløftet.
Det er kopiert fra nogle opgaver vi har fået for. Er der mon nogen der kan forklare det?
Skriv et svar til: Potens Funktioner %-% vækst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
