Kemi
redoxreaktion
02. februar 2008 af
89pigen (Slettet)
Jeg har om redoxreaktioner lige nu ... men jeg kan ikke rigtig forstå det... hvis jeg giver to eksempler på opgaver; det første eks. i basisk væske og det andet i sur væske... er der så ikke en der vil hjælpe med at afstemme (med oxidationstal(?)) ??
Så håber jeg nemlig selv jeg kan løse de rigtige opgaver i afleveringen der kommer med redoxreaktioner om en 2 ugers tid :)
1. basisk væske
Mn^(2+)(aq) + O_2(aq)--> MnO_2(s)
2. sur væske
Fe^(2+)(aq) + MnO_4^(-) --> Fe^(3+)(aq) + Mn^(2+)
Så håber jeg nemlig selv jeg kan løse de rigtige opgaver i afleveringen der kommer med redoxreaktioner om en 2 ugers tid :)
1. basisk væske
Mn^(2+)(aq) + O_2(aq)--> MnO_2(s)
2. sur væske
Fe^(2+)(aq) + MnO_4^(-) --> Fe^(3+)(aq) + Mn^(2+)
Svar #1
02. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)
For redoxligninger, er der en ganske bestemt "opskrift" man skal følge - så går det ikke galt.
1)
Opskriv oxidationstrin (OT) for alle komponenter
2)
Opskrivændringerne i OT
3)
Afstem så der er lige meget der går op og ned i OT
4)
Tæl ladninger. I sur opløsning afstem med H+ og i basisk med O-. I neutral opløsning afstemmes altid på højre side med det der mangler.
5)
Tæl O'er g afstem manglende O med H2O, der hvor det mangler.
Nu laver jeg 1. trin - prøv så at fortsætte selv!
1:
Mn2+: OT=+2
O2: OT = 0
Mn i MnO2: OT=4
O i MnO2: OT=-2
1)
Opskriv oxidationstrin (OT) for alle komponenter
2)
Opskrivændringerne i OT
3)
Afstem så der er lige meget der går op og ned i OT
4)
Tæl ladninger. I sur opløsning afstem med H+ og i basisk med O-. I neutral opløsning afstemmes altid på højre side med det der mangler.
5)
Tæl O'er g afstem manglende O med H2O, der hvor det mangler.
Nu laver jeg 1. trin - prøv så at fortsætte selv!
1:
Mn2+: OT=+2
O2: OT = 0
Mn i MnO2: OT=4
O i MnO2: OT=-2
Svar #2
08. februar 2008 af 89pigen (Slettet)
det er godt , det du har skrevet her ... jeg har fået dem begge til at stemme nu (med ladning og oxygen), så det skulle være rigtigt :)
Skriv et svar til: redoxreaktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
