Kemi

AKEMI hjælp fra bogen KEMI2000 A-NIVEAU1

17. august 2004 af zara05 (Slettet)
Jeg har et problem med en opg og håber virkelig nogen kan hæjælpe mig med at løse den. Please....

Opg lyder således:

Phosphorpentachlorid er et fast stof. Ved opvarmning overgår stoffet til gastilstanden, og hvis stoffet befinder sig i en lukket beholder, indstiller følgende ligevægt sig:

PCl5(g) ligevægtsreaktion-tegn PCL3(g)+Cl2(g) Kc=0,042 (250graderC)

1,82mol PCl5 lukkes inde i en beholder, der har et volumen på 10,0 liter.
Systemet opvarmes til 250graderC, og denne temperatur fastholdes. Beregn koncentrationerne af de tre reaktionsdeltagere, når ligevægten har indstillet sig.

på forhånd mange tak........

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2004 af Louise1985 (Slettet)

Hvilken opgave er det ? Så kan jeg se, om jeg har lavet den :O)

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2004 af frodo (Slettet)

har du et opg.nr??

Så vil jeg lige se om jeg i sin tid har lavet opgaven..

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2004 af frodo (Slettet)

haha.. der var vi vist enige!!

Svar #4
17. august 2004 af zara05 (Slettet)

det er opg 9

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2004 af frodo (Slettet)

Du udregner koncentrationen af PCl5 før.. idet du ved at n(PCl3) = n(Cl2)kalder du denne koncentration for x, og du har da at konc. af PCl5 after er lig med Konc før - x, dette indsættes i ligevægtsudtrykket, og du løser den fremkomne andengradsligningmht. x, og derved har du alle konc.

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2004 af Lurch (Slettet)

regn først [PCl5]
[PCl5]=n/V=1,82mol/10,0L=0,182M
ved start af forsøget er koncentartionen af PCl3 og Cl2 0.
Når der har indstilelt sig en ligevægt har PCl5 koncentrationen 0,182-x, og PCl3 og Cl2 har hver i sær koncentrationen x
indæt disse udtryk i reaktionsbrøken og løs for x

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. august 2004 af Lurch (Slettet)

:) 2 late

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. august 2004 af frodo (Slettet)

enig... Går godt idag..

Svar #9
17. august 2004 af zara05 (Slettet)

jeg har sat det ind i reaktionbrøk, således:
y= (182 - x)/(0+x)(x) =0,0042

men er ikk sikker på om det er rigtigt og ved heller ikk hvordan jeg skal regne det ud og finde svaret.

Svar #10
17. august 2004 af zara05 (Slettet)

jeg har sat det ind i reaktionbrøk, således:
y= (182 - x)^2/(0+x)(x) =0,0042

men er ikk sikker på om det er rigtigt og ved heller ikk hvordan jeg skal regne det ud og finde svaret.

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. august 2004 af frodo (Slettet)

jeg har dette:

Kc=[PCl3]*[Cl2]/[PCl5]^2
Dvs din bræk omvendt.. reaktanterne er i nævneren i alle former for ligevægtsudtryk..

desuden er [PCl5]=0,182 før.. Men du sætter bare de ting ind du ved:

x*x/(0,182-x)=0,042

Og så isolerer du x ud fra dette.

Svar #12
17. august 2004 af zara05 (Slettet)

i facitlisten står der:
[PCl3]=[Cl2]=0,0689M [PCl5]=0,113M

jeg kan ikke komme frem til det... har i evt bud på det?

Skriv et svar til: AKEMI hjælp fra bogen KEMI2000 A-NIVEAU1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.