Matematik

Ti 89

03. februar 2008 af nuurbave (Slettet)
Hej

Er der nogen der kan hjælpe mig med, hvordan jeg skriver den tredie rod af 8 på min Ti 89???
Når jeg skriver
approx(3 second x(8), så får jeg 8,48.
Og enhver kan jo se at den tredie rod af 8 er 2.
Men det vil lommeregneren altså overhovedet ikke diskutere med mig.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Alternativt:
8^(1/3) = 3.rod af 8 = 2

Svar #2
03. februar 2008 af nuurbave (Slettet)

Hej
Og tusind tak.
Men er der ikke en knap på Ti, som er den direkte vej.?
Men selvfølgelig, det er jo også nemt nok!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Det ved jeg desværre ikke. Jeg har aldrig været god til lommeregnere, så jeg har altid bare skrevet det således.

Svar #4
03. februar 2008 af nuurbave (Slettet)

Nå men så gør jeg også bare det.
Tak igen

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2008 af allan_sim

#2.
Nej, der er ingen direkte vej på TI-89.

Svar #6
03. februar 2008 af nuurbave (Slettet)

OK tak

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2008 af mathon

...regnes i hånden

8^(1/3) = (2^3)^(1/3) = 2^(3*(1/3)) = 2^1 = 2

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2008 af alol (Slettet)

Hej Du skal trykke på den grønne tast og derefter på 9, så står der rod( ,så skal du trykke tallet der skal opløftes og komma og så tallet det skal opløftes i, afslut med ) og tryk enter.

Svar #9
03. februar 2008 af nuurbave (Slettet)

Hej
Jamen det er da nemmere.
Jeg håber, at i andre, der har været så søde at svare mig også ser forslaget.

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. februar 2008 af Molle (Slettet)

Tænk, jeg synes det er klart nemmere at opløfte med (1/x) for at få x'te rod. Så skal man ikke ind i alle mulige genveje.

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. februar 2008 af allan_sim

#9.
Det er muligt, at det er nemmere, men at opløfte til 1/x knytter direkte an til en matematisk forståelse af rodbegrebet og kræver derfor ikke en huskeseddel.

Svar #12
03. februar 2008 af nuurbave (Slettet)

Under alle omstændigheder er jeg rigtig glad for, at jeg kunne komme videre med mine opgaver her i dag, for jeg var ved at kyle lommeregneren hen af gulvet, og så fik jeg hjælp af jer.

Skriv et svar til: Ti 89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.