Matematik
Tværsnitsareal i sekskant og svalehaleføring...
03. februar 2008 af
ansoni (Slettet)
Jeg har fået til opgave at finde tværsnitsarealet af en sekskant og en svalehaleføring, men jeg har ingen anelser om hvordan jeg griber den an. Er der nogle der kan hjælpe lidt???
Svar #1
03. februar 2008 af mathon
..."finde tværsnitsarealet af en sekskant" - her menes formentlig arealet af en REGULÆR sekskant...
HVIS det er tilfældet:
den regulære sekskant kan deles op i 6 ligesidede trekanter med side a, hver med arealet
(sqrt(3)/4)a^2
den regulære sekskants areal = 6*(sqrt(3)/4)a^2 = 1,5*sqrt(3)*a^2
HVIS det er tilfældet:
den regulære sekskant kan deles op i 6 ligesidede trekanter med side a, hver med arealet
(sqrt(3)/4)a^2
den regulære sekskants areal = 6*(sqrt(3)/4)a^2 = 1,5*sqrt(3)*a^2
Skriv et svar til: Tværsnitsareal i sekskant og svalehaleføring...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
