Matematik

reducer til eksakte værdier (ikke decimalbrøker)

03. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)
Et eksemple på en af de opgaver er:

(4"kvadratrod af 20")/"kvadratrod af 5")

Jeg ved ikke hvordan jeg skal skrive kvadratrod herinde, så i andre forstår det. Men altså jeg har fået resultatet til 8 - min spg. er så bare, når man regner det ud stykke for stykke, skal man så skrive:

=

eller

<=>

?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2008 af mathon

benyt:

sqr(20) = sqrt(2^2*5) = sqrt(2^2)*sqrt(5) = 2*sqrt(5)

Svar #2
03. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)

det skulle nok skrives således:

(4*kvrod(20))/(kvrod(5))

Mit andet spg. er:

4*kvrod(20)

Er det ikke det samme, som hvis der IKKE havde stået et gange tal mellem selve tallet og kvadratroden, dvs. 4kvrod(20)

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2008 af mathon

4*sqrt(20) = 4sqrt(20)

Svar #4
03. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)

#3 Jep, dvs. det er det samme..

Skriv et svar til: reducer til eksakte værdier (ikke decimalbrøker)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.