Matematik
fortjeneste?
03. februar 2008 af
sophie_lg (Slettet)
Et bogforlag bestiller på trykkeriet 2000 bøger. Den samlede trykpris er 27.500 kr. Find trykprisen pr. bog.
trykpris: 27.500/2000 = 13,75 kr. pr. bog
Forlaget sælger 1650 af bøgerne med en fortjeneste på 60%.
Resten sælges på udsalg for 16,50 kr. pr. stik. Find den samlede salgspris for bøgerne.
Hvad gør jeg lige her?
13,75/100*60 = 8,25
8,25*1650 = 13612,5 kr.
350*13,75 = 4812,5 kr.
Samlede salgspris for bøgerne: 18425 kr.
Er det rigtigt?
Hvor meget tjente forlaget ialt på bøgerne?
trykpris: 27.500/2000 = 13,75 kr. pr. bog
Forlaget sælger 1650 af bøgerne med en fortjeneste på 60%.
Resten sælges på udsalg for 16,50 kr. pr. stik. Find den samlede salgspris for bøgerne.
Hvad gør jeg lige her?
13,75/100*60 = 8,25
8,25*1650 = 13612,5 kr.
350*13,75 = 4812,5 kr.
Samlede salgspris for bøgerne: 18425 kr.
Er det rigtigt?
Hvor meget tjente forlaget ialt på bøgerne?
Svar #1
03. februar 2008 af dnadan (Slettet)
Du har at:
De tjener 60% pr. bog (1650 af dem)
heraf fås det at salgsprisen for disse er:
(13,75 kr. pr. bog )*160%*1650bøger =...
De sidste sælges til 16.50 kr stykket heraf:
(2000 bøger-1650bøger)*16.50kr
Den samlede salgspris er herved:
Udsalgsbøgerne + Bøger solgt med 60% fortjeneste = Samlet salgspris.
De tjener 60% pr. bog (1650 af dem)
heraf fås det at salgsprisen for disse er:
(13,75 kr. pr. bog )*160%*1650bøger =...
De sidste sælges til 16.50 kr stykket heraf:
(2000 bøger-1650bøger)*16.50kr
Den samlede salgspris er herved:
Udsalgsbøgerne + Bøger solgt med 60% fortjeneste = Samlet salgspris.
Skriv et svar til: fortjeneste?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
