Matematik
to ligninger.
03. februar 2008 af
Cille-muus (Slettet)
Hej..
Jeg har her to ligninger:
c: (x-5)^2+(y-7)^2 = 100
m: 3x - 4y - 487 = 0
Jeg skal vise, at de to sammenhørende ligninger c og m ikke har nogen løsning. Hvordan isolerer jeg lige x el. y af m og sætter det ind i c?
Jeg har her to ligninger:
c: (x-5)^2+(y-7)^2 = 100
m: 3x - 4y - 487 = 0
Jeg skal vise, at de to sammenhørende ligninger c og m ikke har nogen løsning. Hvordan isolerer jeg lige x el. y af m og sætter det ind i c?
Svar #1
03. februar 2008 af dnadan (Slettet)
Menes der, at du skal vise, at cirklen ikke skærer den rette linje m?
I så fald:
isoler y(eller x) i m's ligning og indsæt dette i cirklensligning.
Hvis denne ligning ingen løsninger har, skærer de derved ikke hinanden.
I så fald:
isoler y(eller x) i m's ligning og indsæt dette i cirklensligning.
Hvis denne ligning ingen løsninger har, skærer de derved ikke hinanden.
Svar #2
03. februar 2008 af Cille-muus (Slettet)
jeg skal vise, at m ikke skærer c.
Men hvordan isoler jeg nu?
Men hvordan isoler jeg nu?
Svar #3
03. februar 2008 af dnadan (Slettet)
m: 3x - 4y - 487 = 0
isolér her x eller y.
Kom med et bud, så kigger vi på det.
isolér her x eller y.
Kom med et bud, så kigger vi på det.
Skriv et svar til: to ligninger.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
