Matematik
svær klods
03. februar 2008 af
touchofpink (Slettet)
jeg har en klods der skal være 4 gange så lang, som den er bred. Klodsens rumfang skal være 200cm^3.
Så skal jeg bestemme hvilken bredde, længde og højde klodsen skal ha' når overfladearealet skal være mindst muligt.
Indtil videre er jeg kommet frem til følgende:
200=4b^2*h dvs. h=200/4b^2 altså er O=8b^2+500/b
SÅ langt så godt men nu aner jeg mildest talt ikke hvad jeg skal stille op!
Håber nogen kan hjælpe!
Så skal jeg bestemme hvilken bredde, længde og højde klodsen skal ha' når overfladearealet skal være mindst muligt.
Indtil videre er jeg kommet frem til følgende:
200=4b^2*h dvs. h=200/4b^2 altså er O=8b^2+500/b
SÅ langt så godt men nu aner jeg mildest talt ikke hvad jeg skal stille op!
Håber nogen kan hjælpe!
Skriv et svar til: svær klods
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
