Matematik

Haster! Bestemmelse af koordinatsæt til røringspunkt

03. februar 2008 af Phil900 (Slettet)
om en differentiabel funktion f oplyses, at

f´(x)=(x+3)(x+1)^2(x-1)

en anden funktion g er bestemt ved

g(x)=3x-e^x

Grafen for g har en tangent t, der er parallel med tangenten til grafen for f i punktet P(-2,f(-2))

HER KOMMER SPØRGSMÅLET

b) Bestem koordinatsættet til røringspunktet for t

jeg er ikke helt sikker på hvad jeg skal gøre her.

Mvh. Philip

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2008 af JesperJuul (Slettet)

Udregn f'(-2), så har du t's hældning.
Find herefter g'(x), og løs g'(x)=hældning fra før. -> Dette er dit x-koordinat. Y-koordinatet findes ved at indsættes x i g(x).

Svar #2
03. februar 2008 af Phil900 (Slettet)

okay tusind tak for hjælpen, nu har jeg forstået det :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2011 af guzbak

Skal man så ikke bruge f(x)

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Opgavetråden er 3 år gammel. Se svaret i #1. Beregn hældningskoefficienten til tangenten t ved at beregne f'(-2). Man skal jo benytte f(x) for at komme frem til f'(-2) . Løs derefter ligningen g'(x0) = f'(-2) . Koordinatsættet til røringspunktet er så (x0 , g(x0))


Skriv et svar til: Haster! Bestemmelse af koordinatsæt til røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.