Kemi
Hvor mange gram?
03. februar 2008 af
tamrotte (Slettet)
Hjæælp :D
Zinkchlorid kan fremstilles ved en reaktion mellem zinkoxid og saltsyre og påfølgende udfældning:
ZnO (aq) + 2 HCL (aq) -> ZnCl2 (s) + H2O(l)
Hvor mange gram zinkoxid skal der bruges for at fremstille 100 g zinkchlorid?
Zinkchlorid kan fremstilles ved en reaktion mellem zinkoxid og saltsyre og påfølgende udfældning:
ZnO (aq) + 2 HCL (aq) -> ZnCl2 (s) + H2O(l)
Hvor mange gram zinkoxid skal der bruges for at fremstille 100 g zinkchlorid?
Svar #3
12. februar 2008 af mathon
ZnO (aq) + 2 HCl (aq) -> ZnCl2 (s) + H2O(l) , hvoraf kan læses
1 mol ZnO ækvivalerer 1 mol ZnCl2, dvs. i mængdeforholdet 1:1
eller skrevet
81,37 g ZnO ækvivalerer 136,28 g ZnCl2
x g ZnO ækvivalerer 100 g ZnCl2, hvoraf
x/81,37 = 100/136,28 og
x = (100/136,28)*81,37 = 59,708
Der skal teoretisk bruges 59,708 g ZnO til fremstilling af 100 g ZnCl2
1 mol ZnO ækvivalerer 1 mol ZnCl2, dvs. i mængdeforholdet 1:1
eller skrevet
81,37 g ZnO ækvivalerer 136,28 g ZnCl2
x g ZnO ækvivalerer 100 g ZnCl2, hvoraf
x/81,37 = 100/136,28 og
x = (100/136,28)*81,37 = 59,708
Der skal teoretisk bruges 59,708 g ZnO til fremstilling af 100 g ZnCl2
Skriv et svar til: Hvor mange gram?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
