Matematik
In og log
04. februar 2008 af
cepta (Slettet)
Jeg har bemærket at nogle herinde, bruger In og andre(mindretallet) log til udregninger. Hvorfor? Jeg har altid lært at bruge log, det er nemlig også det der står på lommeregneren.
Er det afhængigt af matematiklæreren? eller hvilken klasse man går i?
Er det afhængigt af matematiklæreren? eller hvilken klasse man går i?
Svar #2
04. februar 2008 af mathon
Er det afhængigt af matematiklæreren? - formentlig
på TI-89 er ln den lettest tilgængelige: (bemærk ln ikke In)
ln- er den naturlige logaritme - naturlig i matematisk forstand
log er 10-talslogaritmen, som er tilpasset 10-talssystemet
i øvrigt er der proportionalitet mellem alle logaritmefunktioner:
ln(x) = k*log(x), hvor k = ln(10)
de har alle et karakteristisk grundtal g
1) for g>1 er de alle voksende
2) for 0<g<1 er de alle aftagende
af ovenstående ses,
log(x2)/log(x1) = ln(x2)/ln(x1)
på TI-89 er ln den lettest tilgængelige: (bemærk ln ikke In)
ln- er den naturlige logaritme - naturlig i matematisk forstand
log er 10-talslogaritmen, som er tilpasset 10-talssystemet
i øvrigt er der proportionalitet mellem alle logaritmefunktioner:
ln(x) = k*log(x), hvor k = ln(10)
de har alle et karakteristisk grundtal g
1) for g>1 er de alle voksende
2) for 0<g<1 er de alle aftagende
af ovenstående ses,
log(x2)/log(x1) = ln(x2)/ln(x1)
Svar #3
04. februar 2008 af dnadan (Slettet)
Der står skam også ln på lommeregneren.
Men det kunne tænkes, at det bruges lidt mere, fordi man sparer et helt bogstav ved det ;-)
Men i øvrigt er det ikke altid lige meget om man bruger ln eller log. Det afhænger af opgaven.
Men det kunne tænkes, at det bruges lidt mere, fordi man sparer et helt bogstav ved det ;-)
Men i øvrigt er det ikke altid lige meget om man bruger ln eller log. Det afhænger af opgaven.
Skriv et svar til: In og log
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
