Matematik
..i en retvinklet trekant -opg.
04. februar 2008 af
Baabii (Slettet)
Hej
Nogen, der kan hjælpe med at løse denne opgave: i en retvinklet trekant er den ene katete 2m længere end den anden katete, mens hypotenusen er 20m lang. bestem kateternes længder.
Altså, jeg ved at man kan bruge pythagoras.. men hvordan ligningen skal opstilles, ved jeg ikke helt.
På forhånd tak
Nogen, der kan hjælpe med at løse denne opgave: i en retvinklet trekant er den ene katete 2m længere end den anden katete, mens hypotenusen er 20m lang. bestem kateternes længder.
Altså, jeg ved at man kan bruge pythagoras.. men hvordan ligningen skal opstilles, ved jeg ikke helt.
På forhånd tak
Svar #4
04. februar 2008 af Baabii (Slettet)
jaa, i know.. men bliver det så x^4+4=400 ?:O eller hvad?
Svar #5
06. februar 2008 af Sherwood (Slettet)
x^2+(x+2)^2=20^2
<=>
x^2+x^2+4+4x=400
<=>
2x^2+4x-396=0
<=>
x^2+x^2+4+4x=400
<=>
2x^2+4x-396=0
Skriv et svar til: ..i en retvinklet trekant -opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
