Matematik

Kugle

04. februar 2008 af Kapoor (Slettet)
En kugle er bestemt ved ligningen

x^2 + 8x + y^2 + 4y + z^2 - 2z = 9

a) bestem koordinatsættet til kuglens centrum og kuglens radius

Jeg ved ikke helt præcis hvad man skal her :/

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2008 af tomlyn (Slettet)

liniens ligning (x-a)^2+(y-b)^2+(z-c)^2=r^2

Svar #2
04. februar 2008 af Kapoor (Slettet)

Ja, så?
h vad kan jeg bruge d t?

Svar #3
04. februar 2008 af Kapoor (Slettet)

jg r ked af at sige d, men d er bare ik nok med at skrive d så indforstået

for fatter intet :(

:(

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2008 af tomlyn (Slettet)

den ligning du har, kan omskrives til at ligne det jeg har skrevet. Når det er gjort kan du der ud fra finde koordinater og radius.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2008 af tomlyn (Slettet)

i det jeg skriver går jeg ud fra, at du kender vektorregning. Har i ikke haft om det, inden i får opgaver i det?

Svar #6
04. februar 2008 af Kapoor (Slettet)

Ok, jo jo

tror jeg har den :(

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2008 af mathon

x^2 + 8x + y^2 + 4y + z^2 - 2z = 9

(x+4)^2-16 + (y+2)^2-4 + (z-1)^2-1 = 9

(x+4)^2 + (y+2)^2 + (z-1)^2 = (sqrt(30))^2

(x-(-4))^2 + (y-(-2))^2 + (z-1)^2 = (sqrt(30))^2 til sammenligning med
(x-a)^2 + (y-b)^2 + (z-c)^2 = r^2

C(-4,-2,1) og r=sqrt(30)

Skriv et svar til: Kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.