Matematik

Cirkler :(

04. februar 2008 af Kapoor (Slettet)
helloooo mattegenier

I hope u would like to help me.

Cause, I really need ure help.

En cirkel er givet ved ligningen

x2 + 4x + y^2 - 6y - 23 = 0

a) Bestem afstanden fra cirklens centrum til linjen l med ligningen

3x - 4y - 4 = 0

Cirklen har to tangenter t1 og t2, der er parallelle med linjen l.

b) Bestem en ligning for hver af disse to tangenter

Jeg er virkelig i nøøød

Hooope, u will help me



Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2008 af tomlyn (Slettet)

liniens ligning bruges, ligesom i dit andet indlæg. Derpå kan du bruge distance formlen

Svar #2
04. februar 2008 af Kapoor (Slettet)

Ikke med :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2008 af mathon

x^2 + 4x + y^2 - 6y - 23 = 0

(x+2)^2-4+(y-3)^2-9-23 = 0

(x+2)^2 + (y-3)^2 = 6^2


a)
dist(l,C(c1,c2)) = |3*c1-4-c2-4|/sqr(3^2+(-4)^2) = |3*c1-4-c2-4|/5

.....osv.....

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2008 af mathon

rettelse:
dist(l,C(c1,c2)) = |3*c1-4-c2-4|/sqr(3^2+(-4)^2) = |3*c1-4-c2-4|/5

-->

dist(l,C(c1,c2)) = |3*c1-4*c2-4|/sqr(3^2+(-4)^2) = |3*c1-4-c2-4|/5

Svar #5
04. februar 2008 af Kapoor (Slettet)

OMG

Total forvirret.

Er det så STORT et regnstykke

Jeg er en klloooovn til mat:(

Svar #6
04. februar 2008 af Kapoor (Slettet)

jeg er så dum, at jeg ska ha d skåret i pap.
beklager

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2008 af tomlyn (Slettet)

Det ser måske uoverskueligt ud, men det er bare dine værdier der sættes ind i en standard formel

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. februar 2008 af mathon

hvad er centrums koordinater?

Svar #9
04. februar 2008 af Kapoor (Slettet)

altså

(x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2
hvor (a,b) er centrums koordinater, r er radius og (x,y) er koordinaterne for er vilkårligt punkt.

Svar #10
04. februar 2008 af Kapoor (Slettet)

dvs

2, -3

Ikke også?

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. februar 2008 af mathon


cirklens ligning:
(x-c1)^2 + (y-c2)^2 = r^2, hvor du har

(x-(-2))^2 + (y-3)^2 = 6^2

hvad er så cirklens centrum C???

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. februar 2008 af mathon

OK skevet med a og b

cirklens ligning:
(x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2, hvor du har

(x-(-2))^2 + (y-3)^2 = 6^2

hvad er så cirklens centrum C(a,b)???

Svar #13
04. februar 2008 af Kapoor (Slettet)

(2,-3)

??

Argh

Ikke så sur..:(

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. februar 2008 af mathon

...ingen er sure...

a = -2

b = 3

r = 6

Brugbart svar (0)

Svar #15
04. februar 2008 af mathon

dist(l,C(-2,3)) = |3*(-2)-4*3-4|/5 =

Svar #16
04. februar 2008 af Kapoor (Slettet)

Er det a?:D

Altså resultatet??
Tak Mathon

Men om du vil bruge ligeså mget tid på b, er op til hvor dum jeg ser ud

Brugbart svar (0)

Svar #17
04. februar 2008 af mathon

du ser ikke dum ud

t1 er parallel med l og skal ligge i afstanden +6 fra centrum:
dens ligning bestemmes derfor
af

dist(t1,C(-2,3)) = (3x-4y-4)/5 = +6,
hvoraf

3x-4y-4 = 30

3x-4y-34=0

4y = 3x-34

y = (3/4)x-(34/4)

y = (3/4)x-(17/2)

Brugbart svar (0)

Svar #18
04. februar 2008 af mathon

sorry:

dist(t1,C(-2,3)) = (3x-4y-4)/5 = -10,4
hvoraf

(3x-4y-4) = -52

3x-4y+48=0

4y = 3x+48

y = (3/4)x+12

Brugbart svar (0)

Svar #19
04. februar 2008 af mathon

t2 er parallel med l og skal ligge i afstanden 6-4,4 = 1,6 fra centrum:
dens ligning bestemmes derfor
af

dist(t1,C(-2,3)) = (3x-4y-4)/5 = 1.6,
hvoraf

3x-4y-4 = 8

3x-4y-12=0

4y = 3x-12

y = (3/4)x - 3

Brugbart svar (1)

Svar #20
04. februar 2008 af mathon

tegn det ind i et koordinatsystem, hvor du bruger 1 cm som enhed på begge akser, så du kan se, at det passer:

1) afmærk C(-2,3).
sæt passerspidsen i C og tegn en cirkel med radius 6

2) l: 3x-4y-4=0 eller
y = 0,75x-1
afsæt et par støttepunkter og tegn ind

3)
mål afstanden fra centrum til l (4,4)

4) t1: y=0,75x+12
afsæt et par støttepunkter og tegn ind

5) t2: y = 0,75x - 3
afsæt et par støttepunkter og tegn ind

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.