Matematik
Vinkler..
04. februar 2008 af
Stylish (Slettet)
Jeg har en tre kant hvor jeg kender alle siderne.
Mit problem er bare at jeg ikke lige kan se hvad jeg skal gøre. Jeg har prøvet at sætte højder ind i trekanten så det danner en retvinklet trekant, så jeg kunne bruge sinusrelationerne, men det kan jeg åbenbart ikke, da jeg skal bruge 3 bekendte.
nogen der kan hjælpe? :)
Trekantens sider: 4cm - 3cm - 6cm.
Mit problem er bare at jeg ikke lige kan se hvad jeg skal gøre. Jeg har prøvet at sætte højder ind i trekanten så det danner en retvinklet trekant, så jeg kunne bruge sinusrelationerne, men det kan jeg åbenbart ikke, da jeg skal bruge 3 bekendte.
nogen der kan hjælpe? :)
Trekantens sider: 4cm - 3cm - 6cm.
Svar #1
04. februar 2008 af tal-pædagog (Slettet)
du skal bruge cosinusrelationen:
a² = b² + c² + 2bc*cos(A)
nu sætter du f.eks. a=4, b=3 og c=6 og indsætter disse tal i cosinusrelationen, hvorpå du kan isolere cos(A) og vha. arccos/cos^-1 finde vinkel A.
a² = b² + c² + 2bc*cos(A)
nu sætter du f.eks. a=4, b=3 og c=6 og indsætter disse tal i cosinusrelationen, hvorpå du kan isolere cos(A) og vha. arccos/cos^-1 finde vinkel A.
Svar #2
04. februar 2008 af peter lind
Jeg går ud fra at det er vinklerne du skal finde. Brug udvidet pytagoras til at finde vinklen overfor den mindste side. Derefter kan du bruge enten udvidet pytagoras til at finde vinklen overfor den næstmindste side eller du kan bruge sinusrelationerne. Den sidste vinkel findes af at summen af vinklerne i en trekant er 180 grader.
Skriv et svar til: Vinkler..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
