Matematik
Differentialregning
05. februar 2008 af
kunst77 (Slettet)
Funktionen har differentialkvotienten f'(x)=(x-1)^2*(x+3)^2*(x-2) har dm(f)=R
Jeg skal nu bestemme monotoniforholdene og de lokale ekstremumssteder for funktionen.
Og det er her det volder problemer.
Udfra nulreglen ses f'(x)=0 --> x=-3 or x=1 or x=3
Jeg skal nu bestemme monotoniforholdene og de lokale ekstremumssteder for funktionen.
Og det er her det volder problemer.
Udfra nulreglen ses f'(x)=0 --> x=-3 or x=1 or x=3
Svar #1
05. februar 2008 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Det er ikke korrekt! For
f'(x) = (x-1)²(x+3)²(x-2)
med dm(f) = R, har vi at
f'(x) = 0 =>
x = 1 eller x = -3 eller x = 2
Nu undersøger du så bare hvor f' er henholdsvis positiv og negativ.
Det er ikke korrekt! For
f'(x) = (x-1)²(x+3)²(x-2)
med dm(f) = R, har vi at
f'(x) = 0 =>
x = 1 eller x = -3 eller x = 2
Nu undersøger du så bare hvor f' er henholdsvis positiv og negativ.
Svar #2
05. februar 2008 af kunst77 (Slettet)
Ja min fejl har faktisk også fået det du skriver:)
Men ja det er der problemet er:(
Altså forholdet bliver +,-,+,-,+ hvis man kigger på en lommeregner med graftegner
Men ja det er der problemet er:(
Altså forholdet bliver +,-,+,-,+ hvis man kigger på en lommeregner med graftegner
Svar #3
06. februar 2008 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Hvis du antager, at f er C¹(R) (altså at den førsteafledede af f er kontinuert på R), skal du blot beregne en enkelt værdi mellem hvert af nulpunkterne for f', for at bestemme monotoniforholdene og de lokale ekstremer for f (overvej!).
Hvis du antager, at f er C¹(R) (altså at den førsteafledede af f er kontinuert på R), skal du blot beregne en enkelt værdi mellem hvert af nulpunkterne for f', for at bestemme monotoniforholdene og de lokale ekstremer for f (overvej!).
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
