Matematik

Ligninger! aflevering til imorgen!! plz hjælp mig!

18. august 2004 af Usser (Slettet)
De 2 stykker der står her skal reduceres:
Y= (5n+2m)(a-b)- (a+b)(5n-2m)

P=(4a-3b)(a+2b)-(4a+3b)(a-2b)


opg. 138
Sæt fælles faktorer uden for parentes i følgende udtryk:

K=30x+15y-5z

M=18a-24b+12c



Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2004 af frodo (Slettet)

1) Prøv at gange parentederne ud, og se, om der ikke minsandten der går ud med hinanden!

K: sæt 5 uden for en parentes
M: sæt 6 uden for en parentes

Svar #2
18. august 2004 af Usser (Slettet)


Y= (5n+2m)(a-b)- (a+b)(5n-2m)
Y=5na-5nb-a2-ab+ba+bb+5na-???

Er det rigtigt, jeg kan altså ik finde ud af at reducer!


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2004 af Samuel (Slettet)

"Y= (5n+2m)(a-b)- (a+b)(5n-2m)
Y=5na-5nb-a2-ab+ba+bb+5na-???"

Du har sat det hele uden for deres parenteser.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2004 af Samuel (Slettet)

Hov, så lige forbi Y´et.

Ja, gør som #1 siger...

Svar #5
18. august 2004 af Usser (Slettet)

Jeg ville gøre det hvis jeg forstod det! Kan altså slet ikke finde ud af de der ligninger! Skal aflevere det imorgen kl 8... og aner ikke hvad jeg skal gøre!

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. august 2004 af frodo (Slettet)

Y= (5n+2m)(a-b)- (a+b)(5n-2m)
= 5na-5nb+2m4-2mb - (5na-2ma+5nb-2mb)
=2ma +2ma=4ma

samme måde for P..


opg. 138
Sæt fælles faktorer uden for parentes i følgende udtryk:

K=30x+15y-5z = 5(6x+3y-z)

samme måde for M

Svar #7
18. august 2004 af Usser (Slettet)

Ja tak for det.... nu har jeg fået lidt overblik over hvad jeg skal gøre! tusind tak!

Skriv et svar til: Ligninger! aflevering til imorgen!! plz hjælp mig!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.