Matematik

Vektor ...

05. februar 2008 af DiePrinzessin (Slettet)
Hej alle!

Jeg mangler hjælp tilat løse følgende opgave:

Bestem en ligning for den linje m, der er parallel med linjen l: 4x-6y-1=0 og som går gennem punktet (-3,0).

Bestem afstanden mellem dem...

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2008 af Suzan3 (Slettet)

For at en linjen m skal vlre parallel med linjen l skal de først og fremmest have den samme hældningskoefficient. Dvs. at a skal være den samme i begge de ligninger for linjer du får/har.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2008 af Suzan3 (Slettet)

*være

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2008 af Suzan3 (Slettet)

Men for at du kan læse dette krøver det at du først har isoleret y, så du har fået opstillet en rigtig ligning for linjen l.

Svar #4
05. februar 2008 af DiePrinzessin (Slettet)

Okay , ja , det forstår jeg godt . Men hvad så derefter ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2008 af Suzan3 (Slettet)

*løse **kræver
(min computer vil ikke helt som jeg vil, hehe)

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2008 af Suzan3 (Slettet)

så skulle din lærer meget gerne have fortalt dig at der findes en ligning der hedder y=, hvor du kan indsætte de tal du kender og finde en ligning for din nye linje. (mener jeg nok, længe siden jeg har haft emnet)

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2008 af allan_sim

#0.
Hvis du har haft vektorregning, så kan du udnytte, at du kender en normalvektor til linjen l. Denne kan så også bruges som normalvektor for m, hvorefter du kan indsætte i formen

a(x-x0)+b(y-y0)=0

Til anden del ved du, at punktet (-3,0) ligger på den ene linje. Brug punkt-linje afstandsformlen fra dette punkt til den anden linje.


Svar #8
05. februar 2008 af DiePrinzessin (Slettet)

Tak . Det var lige , hvad jeg havde brug for . :)

Skriv et svar til: Vektor ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.