Matematik

Vektorer, det haster!!

05. februar 2008 af 887 (Slettet)
Sidder hed med min sidste opgave i min mat. aflevering, som jeg så åbenbart skal aflever i morgen (fandt lige ud af det)

Men er kan simpelthen ikke løse den, så håber derfor på lidt hjælp, på forhånd mange tak!

Opgaven:

ABC er udspændt af følgende punkter:

A=(-1,2), B=(3,5) og C=(8,-4)

Find koordinaterne til de vektorer, hvis begyndelsespunkt er trekantens vinkelspidser, og hvis slutpunkter er de modstående siders midtpunkter, dvs. vektoerne ligger i trekantens medianer. Bestem derefter længden af hver median!

Er helt og aldeles looost!

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2008 af Isomorphician

overvej hvordan du finder midtpunktet (midten af x-værdien, og midten af y-værdien)

Svar #2
05. februar 2008 af 887 (Slettet)

NOget med en mindtpunktstransversal?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2008 af Isomorphician

en hvaffor-en-hest?
prøv med (x1+x2)/2 som middelværdien af x'erne

Svar #4
05. februar 2008 af 887 (Slettet)

(x1+x2)/2 <=> (-1,3)/2=(-0,5, 1,5)??

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2008 af Isomorphician

midtpunkt AB:
x: (-1+3)/2 = 1
y: (2+5)2 = 3,5
punkt: (1, 3,5)

Svar #6
05. februar 2008 af 887 (Slettet)

ok nu forstår jeg godt hvordan du gør, men hvad skal jeg dog bruge de punkter til?

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2008 af Isomorphician

Det er slutpunktet på den vektor der udgår fra den modstående vinkelspids, som du skal udregne længden på.
Find alle midtpunkterne.
Find vektorerne fra vinkelspidserne til de midtpunkterne på de modstående sider.
Find længden af disse vektorer.

Svar #8
05. februar 2008 af 887 (Slettet)

Midtpunkt AB:
x: (-1+3)/2 = 1
y: (2+5)2 = 3,5
punkt: (1, 3,5)

Midtpunkt BC:

x: (3+8)/2=5,5
y: (5+(-4))/2=0,5
Punkt: (5,5 0,5)

Midtpunkt AC:

x: (-1+8)/2=3,5
y: (2+(-4))/2=-1
Punkt: (3,5 -1)
____________________________


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. februar 2008 af Isomorphician

Ja.
Så har du de seks punkter du skal bruge til at finde de tre vektorer.

Svar #10
05. februar 2008 af 887 (Slettet)

vektor 1 = (2,5 1)?

vektor 2 = (8,5 5,5)

vektor 3 = (13,5 -3,5) eller (11,5 5)

Noget i den retning?


Svar #11
05. februar 2008 af 887 (Slettet)

Grunden til at jeg skriver to forskellige punkter er at der kan være to punkter, ikke?

Svar #12
05. februar 2008 af 887 (Slettet)

Hov! Kan se at det er helt henne i vejret!

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. februar 2008 af Isomorphician

prøv igen :-)

Svar #14
05. februar 2008 af 887 (Slettet)

hmm Vektor A = (3,5 -1)?

Svar #15
05. februar 2008 af 887 (Slettet)

Vidste ikke lige hvad jeg skulle kalde den, så vi kalder den bare A1 :-)

Brugbart svar (0)

Svar #16
05. februar 2008 af Isomorphician

Vektor AmBC (vektor fra A til midten af BC).
Altså vektoren fra (-1, 2) til (5,5, 0,5):
AmBC = ((5,5-(-1)), (0,5-2)) = (6,5, -1,5)

Svar #17
05. februar 2008 af 887 (Slettet)

Når jeg kigger på tegningen passer det ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #18
05. februar 2008 af Isomorphician

hmm...det gør det ellers på min

Svar #19
05. februar 2008 af 887 (Slettet)

også AC= (3,5 -1)?

Svar #20
05. februar 2008 af 887 (Slettet)

Ja det gøre så!! :-)

Skulle luge have kigget ordentlig efter, det må du undskylde!

Skriv et svar til: Vektorer, det haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.