Kemi

Hvad er bedst at tilføje ??

07. februar 2008 af Fassos (Slettet)
Hej.. Jeg er ved at lave en notatsamling til eksamen i Kemi C niveau. Så jeg ville spørge om det første emne om Grundstoffer: underemne Atomteorien.

Hvad af nedenstående skal jeg tilføje i mine noter ??

Grundstoffer består af ens atomer. Fx H, H2, O2 osv.
Kemiske forbindelser består af forskellige atomer. Fx H2O (som er H2 og O).
Forbrænding = reaktion med oxygen
Produkter = reaktionsprodukter (de stoffer på højre side af reaktionspilen)
Reaktanter = udgangsstoffer (de stoffer på venstre side af reaktionspilen)

det ^^

eller


Man kan spalte vand til to andre stoffer, nemlig hydrogen og oxygen. Derfor er vand ikke et grundstof.
Derimod kunne man ikke spalte hydrogen, så det er et grundstof. De samme gælder for oxygen. Stoffer som ikke er grundstoffer kaldes kemiske forbindelser. Vand er en kemisk forbindelse af grundstofferne hydrogen o oygen. Atomteorien er nøje knyttet til grundstofsbegrebet. Iføkge atomteorien består alt stof af nogle meget små partikler, som kaldes atomer. Et grundstof består af ens atomer, mens en kemisk forbindelse består af forskellige atomer, som er bundet sammen.

Hvilken af dem ville I anvende til Jeres notatsamling hvis I havde sådan en ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

Det første

Svar #2
07. februar 2008 af Fassos (Slettet)

Ja, ok andre meninger ??

Svar #3
07. februar 2008 af Fassos (Slettet)

Tarzan i 1. forklare ikke hvorfor vand ikke er et grundstof. eller gør det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2008 af hackerjohn (Slettet)

jeg vil mene to'eren...

Svar #5
07. februar 2008 af Fassos (Slettet)

hvorfor to?

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2008 af hackerjohn (Slettet)

fordi jeg synes at det er bedre, men måske burde du skrive hydrogen (H) altså med atom-betegnelsens i parrantes, så du kan lade være med at skrive hydrogen en anden gang men blot H .. det samme med vand H_2O self.. osv..

Svar #7
07. februar 2008 af Fassos (Slettet)

ja, men hackerjohn hvad gør sådan du vælger at nr.2 er bedre end 1. Kunne jeg bede om en argumentation. Hvad gør at det er du synes?

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. februar 2008 af hackerjohn (Slettet)

Det er bedre forklarende end 1 hvor det er meget skematisk.. det er jo en smagssag!!

Svar #9
07. februar 2008 af Fassos (Slettet)

sådan! ok tak for din fine argumenttion

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. februar 2008 af hackerjohn (Slettet)

SÅ lidt......

Svar #11
07. februar 2008 af Fassos (Slettet)

men hackerjohn er 2. ikke meget rodet??

Brugbart svar (0)

Svar #12
07. februar 2008 af hackerjohn (Slettet)

DU skal self være bare lidt mere konkret.. men det er et godt udgangspunkt...

Svar #13
07. februar 2008 af Fassos (Slettet)

du mener lidt mere præcis? men jeg ved ikke hackerJohn er kort og præcis ikke langt bedre end en lange sætninger som er fyldt med fejl?

Brugbart svar (0)

Svar #14
07. februar 2008 af hackerjohn (Slettet)

fyldt med fejl jo.. men dem skal du jo self ikke lave ;p

Skriv et svar til: Hvad er bedst at tilføje ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.