Matematik
ligninger
13. februar 2008 af
Nyx84 (Slettet)
Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften
y = 31,5 * 0,887^t , hvor t er tiden
a) Bestem t udtrykt ved y
Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften
z= 20,3 + 61,4 *0,884^t , hvor t er tiden
b) Bestem en forskrift for nitratindholdet som funktion af vitaminindholdet
y = 31,5 * 0,887^t , hvor t er tiden
a) Bestem t udtrykt ved y
Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften
z= 20,3 + 61,4 *0,884^t , hvor t er tiden
b) Bestem en forskrift for nitratindholdet som funktion af vitaminindholdet
Svar #1
13. februar 2008 af mathon
a)
alment:
y = b*a^t
a^t = (y/b)
ln(a)*t = ln(y/b)
t = ln(y/b)/ln(a)
alment:
y = b*a^t
a^t = (y/b)
ln(a)*t = ln(y/b)
t = ln(y/b)/ln(a)
Svar #2
13. februar 2008 af Nyx84 (Slettet)
Tak:-)
Når jeg så skal lave opgave b, skal jeg så sætte mit fundne udtryk for t ind i ligningen z= 20,3+61,4*0,887^t
Når jeg så skal lave opgave b, skal jeg så sætte mit fundne udtryk for t ind i ligningen z= 20,3+61,4*0,887^t
Skriv et svar til: ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
