Fysik
svingnig af fjeder i viskøst medie
13. februar 2008 af
Jullem (Slettet)
Hej
En 200g masse sidende på en fjeder, som svinger med en periode på 1,5s i et viskøst medie, hvor gnidningen er proportional med hastigheden af massen. Et vis øjeblik er max amplituden A=40mm og 1,5sek senere er max amplituden A1=32mm
Hvad vil A være og endnu 1.0 sek?
Hvad er fjederkræfen og hvad er fjederkonstanten?
I hvilken værdi af fjederkrafen vil der ske kritisk dæmpning?
Nogen der vil hjælpe???
En 200g masse sidende på en fjeder, som svinger med en periode på 1,5s i et viskøst medie, hvor gnidningen er proportional med hastigheden af massen. Et vis øjeblik er max amplituden A=40mm og 1,5sek senere er max amplituden A1=32mm
Hvad vil A være og endnu 1.0 sek?
Hvad er fjederkræfen og hvad er fjederkonstanten?
I hvilken værdi af fjederkrafen vil der ske kritisk dæmpning?
Nogen der vil hjælpe???
Skriv et svar til: svingnig af fjeder i viskøst medie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
