Psykologi

AT- Fedme

13. februar 2008 af Maribal (Slettet)
Heej :).

Jeg skriver om Fedme i AT-synopsis eksamen (bio/psyk) og jeg vil gerne om man kan kombinere Borderline med Fedme? hvis ja ? Hvordan ?

Maribel .



Brugbart svar (2)

Svar #1
14. februar 2008 af TanteOda (Slettet)

Der kan måske være enkelte, der både har personlighedsforstyrrelser og vægtproblemer, men jeg kan ikke se en umiddelbar overgang fra det ene emne til det andet. Det ville være synd og direkte forkert, at lave en kobling her.

TanteOda

Svar #2
14. februar 2008 af Maribal (Slettet)

Okay , mange tak ;).

Brugbart svar (2)

Svar #3
16. februar 2008 af T83 (Slettet)

Fedme (Adipositas) er ikke en personlighedsforstyrrelse. Ifölge ICD-10 klassifikationen er fedme en kropslig forstyrrelse (endokrin, ernaerings- og stofskifteforstyrrelser ==> E66).
Dog vil jeg heller ikke mene, at der findes en sammenhaeng mellem Borderline og fedme, idet patienter, der lider af Borderline har jo et forstyrret impulskontrol. Det at de faar spiseanfaldslignende episoder er maks. et symptom af impulskontrolforstyrrelsen, som dog slet ikke findes hos alle patienter.
Faktisk findes der en del patienter, der lider af bulimia nervosa eller anoreksia nervosa og samtidig faar en diagnose for Borderline forstyrrelse.

Brugbart svar (2)

Svar #4
16. februar 2008 af T83 (Slettet)

#1 kun en tilföjelse:
Man kan slet ikke sige, at de, der lider af fedme er personlighedsforstyrrede. Der findes en masse studier om netop dette emne, og videnskabet mener paa tidspunkt, at der findes ingen signifikante sammenhaeng mellem nogen som helst personlighedsforstyrrelse og Adipositas/fedme.

Svar #5
17. februar 2008 af Maribal (Slettet)

Mange tak svaret T83 ;).

Er der nogle der kan komme med forslag til de teorier man kan bruge for overvægtige's psykiske problemer?
fx. Freuds Teori : oral fasen. (grunden til man trøstspiser)

Flere?


Maribel :).

Brugbart svar (2)

Svar #6
17. februar 2008 af The Master (Slettet)

føj

Svar #7
17. februar 2008 af Maribal (Slettet)

Jamen tak The Master.

Brugbart svar (2)

Svar #8
17. februar 2008 af The Master (Slettet)

Associationer er vanskelige at kontrollere. Derfor har folk et ansvar inden de spytter ud medmindre det giver anledning til en positiv følelse eller association hos det givne menneske.

Brugbart svar (2)

Svar #9
17. februar 2008 af T83 (Slettet)

Isaer Anita Jansen har lavet en masse undersögelser om faktorer, der er aarsagen til bulimia, binge eating og fedme. Du kan google hende.

Pröv fx. det her:

http://www.eetonderzoek.nl/publikaties/nederkoorn_eatingbehav2006.pdf

Svar #10
18. februar 2008 af Maribal (Slettet)

Tak T83 :)..
skal lig læse den, jeg spørger hvis der noget ;) .

Brugbart svar (2)

Svar #11
19. februar 2008 af Hoys (Slettet)

Kort sagt kan man i tilfælde sige, at personer bruger mad, som erstatning for "kærlighed" eller accept. Det kan være grundet manglende primærkontaktbinding i den orale fase eller generelt manglende accept fra omgivelserne senere hen i udviklingstrinene, men at lave en kobling mellem fedme og personlighedsforstyrrelser, er som andre har sagt, forkert. Det er i hvert fald banebrydende, hvis du finder en. (;

Svar #12
19. februar 2008 af Maribal (Slettet)

Mange Tak Hoys :).

Men tror du ikke man kan forbinde det med at både "borderline mennesker" og overvægtige mennesker har et svagt JEG, da DET styrer dem?? at de begge har mangel på selvværd og ikke ved hvem JEG er. ??

eller er det helt ud i skoven ? hehe..

Brugbart svar (2)

Svar #13
19. februar 2008 af Hoys (Slettet)

Jeg har aldrig hørt udtrykket "borderline mennesker" før, så det er lidt svært at svare på. (; Kan du definere det?

Du skal i hvert fald passe på med at generalisere. Ikke alle menneskers overvægt er grundet lavt selvværd eller manglende accept. Omvendt er det klart at det er gældende for nogle af dem, men jeg ville som sagt være forsigtig med ikke at generalisere.

Derudover kan du ikke uden videre sige, at overvægtige styres af deres Id. (= En af årsagerne til overvægt kan jo som sagt være manglende accept og kærlighed fra omgivelserne, men dette kan lige så godt have vist sig i en autoritær opdragelse, hvor Id'et er blevet undertrykt, og derfor er underudviklet.

Skriv et svar til: AT- Fedme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.