Fysik
Thermodynamik, adiabatisk process
14. februar 2008 af
Søren_B (Slettet)
I en adiabatisk proces er der ingen varmeudveksling med omgivelserne, hvorfor vi - jvf. den første hovedsætning - kan skrive ændringen i den indre energi som:
delta U = W.
Ergo er ændringen i indre energi lig arbejdet udført på gassen. Endvidere gælder der:
delta U = (f/2)*N*k*delta T, hvor f er antallet af frihedsgrader, N er antallet af molekyler og k er Bolzmann's konstant.
delta U = (f/2)*(p*delta V + V*delta) jvf. idealgasloven.
I ovenstående udtryk, hvad er p og V? Er det initial eller final states?
Tak på forhånd.
delta U = W.
Ergo er ændringen i indre energi lig arbejdet udført på gassen. Endvidere gælder der:
delta U = (f/2)*N*k*delta T, hvor f er antallet af frihedsgrader, N er antallet af molekyler og k er Bolzmann's konstant.
delta U = (f/2)*(p*delta V + V*delta) jvf. idealgasloven.
I ovenstående udtryk, hvad er p og V? Er det initial eller final states?
Tak på forhånd.
Svar #1
14. februar 2008 af Lurch (Slettet)
Det du skriver gælder umiddelbart kun kvasistatisk, og ved infinitesmalt små skridt. Dvs for at finde den samlede energiændring, skal du integrere udtrykket, fra initial p og v til final p og v.
Ved ikke helt hvad opgaven går ud på, men følgende sammenhæng er ofte brugbar
p*v^a = konstant
for en adiabat proces for en idealgas. Hvor a er en konstant du kan slå op
Ved ikke helt hvad opgaven går ud på, men følgende sammenhæng er ofte brugbar
p*v^a = konstant
for en adiabat proces for en idealgas. Hvor a er en konstant du kan slå op
Skriv et svar til: Thermodynamik, adiabatisk process
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
