Matematik
Tegn tangent i MAPLE 11
14. februar 2008 af
Jankovich (Slettet)
Jeg har en funktion, f=sin(x)/3+sin^2(x), til hvilken jeg har en tangent y=f(a)+f'(a)*(x-a) til a=5/2.
Hvis jeg sætter det op i Maple 11 sådan her:
f:=sin(x)/3+sin^2(x)
a:=5/2
y:=f(a)+diff(f,x)(a)*(x-a)
Og så skal jeg tegne tangenten y og funktionen f i intervallet o til 2*Pi
plot([f,y],x=0..2*Pi)
Men hvis jeg gør det får jeg at y bliver sådan en mærkelig parabel lignende funktion, hvor den egentlig skulle være en ret linie.
Hvad gør jeg forkert?
Hvis jeg sætter det op i Maple 11 sådan her:
f:=sin(x)/3+sin^2(x)
a:=5/2
y:=f(a)+diff(f,x)(a)*(x-a)
Og så skal jeg tegne tangenten y og funktionen f i intervallet o til 2*Pi
plot([f,y],x=0..2*Pi)
Men hvis jeg gør det får jeg at y bliver sådan en mærkelig parabel lignende funktion, hvor den egentlig skulle være en ret linie.
Hvad gør jeg forkert?
Svar #2
14. februar 2008 af Danielras (Slettet)
f:=x->sin(x)/3+sin(x)^2;
f´:=unapply(diff(f(x),x),x);
a:=(5/2);
y:=f(a)+f´(a)*(x-a);
plot([f(x),y],x=0..2*Pi);
f´:=unapply(diff(f(x),x),x);
a:=(5/2);
y:=f(a)+f´(a)*(x-a);
plot([f(x),y],x=0..2*Pi);
Skriv et svar til: Tegn tangent i MAPLE 11
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
