Kemi
Hæve, hæve
16. februar 2008 af
tamrotte (Slettet)
I husholdningen!
Vi spiser det alle af og til – æbleskiver! NaHCO3 Bruges som hævning under opvarmning. Når NaHCO3 bliver opvarmet frigives CO2 som en gasart. Vi vil følgende beregne volumen af den mængde der frigives:
Vi benytter os af idealgas loven: P*V=n*R*T <=> V= (n * R * T) / P
n = 0,04501 mol (stofmængde af co2)
R = 0,08314
T = 295,00 k
P = 1,00 bar
Vi indsætter i formlen.
V = (0,04501*0,08314*295,00)/1,00 bar <=> V = 1,103
-------------------------------
Er dette rigtigt? Og hvilken enhed skal V være i ?
Vi spiser det alle af og til – æbleskiver! NaHCO3 Bruges som hævning under opvarmning. Når NaHCO3 bliver opvarmet frigives CO2 som en gasart. Vi vil følgende beregne volumen af den mængde der frigives:
Vi benytter os af idealgas loven: P*V=n*R*T <=> V= (n * R * T) / P
n = 0,04501 mol (stofmængde af co2)
R = 0,08314
T = 295,00 k
P = 1,00 bar
Vi indsætter i formlen.
V = (0,04501*0,08314*295,00)/1,00 bar <=> V = 1,103
-------------------------------
Er dette rigtigt? Og hvilken enhed skal V være i ?
Svar #1
16. februar 2008 af mathon
V = (n*R*T)/P, som med
R = 0,083145 bar*L/(mol*K) giver
V = ((0,04501 mol)*(0,083145 bar*L/(mol*K))*(295 K))/(1,00 bar) = 1,104 L
.........................................................................................................................................
se evt.
http://peecee.dk/upload/view/97917
R = 0,083145 bar*L/(mol*K) giver
V = ((0,04501 mol)*(0,083145 bar*L/(mol*K))*(295 K))/(1,00 bar) = 1,104 L
.........................................................................................................................................
se evt.
http://peecee.dk/upload/view/97917
Skriv et svar til: Hæve, hæve
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
