Fysik
acceleration
17. februar 2008 af
LL DK (Slettet)
En golfbold ligger stille. En golfspiller slår til golfbolden, som herved i et kort
tidsrum påvirkes af en meget stor kraft. Slaget på golfbolden varer 1,0 ms, og
under slaget er den samlede kraft F på golfbolden som funktion af tiden t givet
ved udtrykket
hvor A = 3,6 ·1015 s–4 og B = 5,0 ·10–4 s. Golfboldens masse er 45,5 g.
a) Hvor stor er golfboldens største acceleration under slaget?
b) Bestem golfboldens fart umiddelbart efter slaget.
Håber nogen kan hjælpe....
tidsrum påvirkes af en meget stor kraft. Slaget på golfbolden varer 1,0 ms, og
under slaget er den samlede kraft F på golfbolden som funktion af tiden t givet
ved udtrykket
hvor A = 3,6 ·1015 s–4 og B = 5,0 ·10–4 s. Golfboldens masse er 45,5 g.
a) Hvor stor er golfboldens største acceleration under slaget?
b) Bestem golfboldens fart umiddelbart efter slaget.
Håber nogen kan hjælpe....
Svar #3
17. februar 2008 af mathon
F'(t) = 7,1*(-1/(1+A(t-B)^4)^2*(4A((t-B)^3))
F'(t) = = 28,4A[(t-B)^3)/(1+A(t-B)^4)^2]
F'(t) = = 28,4A[(t-B)^3)/(1+A(t-B)^4)^2]
Svar #4
17. februar 2008 af mathon
rettelse:
F'(t) = 28,4A[(t-B)^3)/(1+A(t-B)^4)^2]
-->
F'(t) = -28,4A[(t-B)^3)/(1+A(t-B)^4)^2]
F'(t) = 28,4A[(t-B)^3)/(1+A(t-B)^4)^2]
-->
F'(t) = -28,4A[(t-B)^3)/(1+A(t-B)^4)^2]
Svar #5
20. februar 2008 af LL DK (Slettet)
Sorry - men hvad skal man så gøre herefter? skal man lave en graf F´(t) og så aflæse toppunktet for at finde den maksimale acceleration??
Og tak for hjælpen...
Og tak for hjælpen...
Skriv et svar til: acceleration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
