Matematik

ligning for tangenten :)

17. februar 2008 af royal-chika (Slettet)
En funktion f er bestemt ved

f(x) = 7 ln x - 2x^2

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1;f(1)).

Hvordan griber jeg denne opgave an ? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Tangentlignigningen:
y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0)

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2008 af mathon

f'(x) = 7/x-4x

f'(1) = (7/1)-4*1

y-f(1) = f'(1)(x-1)....

Svar #3
17. februar 2008 af royal-chika (Slettet)

jeg kan ikke finde alle mine notater omkring tangentligningen, så ): jeg forstår ikke helt sidste punkt i #2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2008 af mathon

y-f(1) = f'(1)(x-1)

beregn
f(1)
og
f'(1)
og indsæt...

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2008 af mathon

"jeg kan ikke finde alle mine notater omkring tangentligningen"

intet problem
let at finde i
enhver velrenommeret matematikbog...

Skriv et svar til: ligning for tangenten :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.