Matematik
løs en 2.gradsligning!
18. februar 2008 af
NIcklas 69 (Slettet)
hey,
har lige fået en røvopgave stukket i hånden. nogen der vil hjælpe? :)
Løs andengradsligningen
2x^2 - 7x + 3= 0
Hilsen Nicklas.
har lige fået en røvopgave stukket i hånden. nogen der vil hjælpe? :)
Løs andengradsligningen
2x^2 - 7x + 3= 0
Hilsen Nicklas.
Svar #1
18. februar 2008 af Munck (Slettet)
Kig i din formelsamling eller matematikbog, der står 100% sikkert hvordan du gør.
Svar #2
18. februar 2008 af mathon
ax^2 + bx + c = 0
2x^2 + (-7)x + 3 = 0
a = 2
b = (-7)
c = 3
d = b^2-4*a*c = (-7)^2-4*2*3 = 49-24 = 25 = 5^2
xo1 = (-b-sqrt(d))/(2a) = (-(-7)-sqrt(5^2))/(2*2) = (7-5)/4 = (2/4) = (1/2)
xo1 = (-(-7)+sqrt(5^2))/(2*2) = (7+5)/4 = (12/4) = 3
2x^2 + (-7)x + 3 = 0
a = 2
b = (-7)
c = 3
d = b^2-4*a*c = (-7)^2-4*2*3 = 49-24 = 25 = 5^2
xo1 = (-b-sqrt(d))/(2a) = (-(-7)-sqrt(5^2))/(2*2) = (7-5)/4 = (2/4) = (1/2)
xo1 = (-(-7)+sqrt(5^2))/(2*2) = (7+5)/4 = (12/4) = 3
Svar #3
22. september 2009 af MisSluis (Slettet)
Du skal jeg bare bruge diskriminanten til at løse opgaven. den er meget simpel.
Skriv et svar til: løs en 2.gradsligning!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
