Matematik
den eksakte værdi af integralet
21. februar 2008 af
Klaraa (Slettet)
Hej
Jeg har en opgave her og kan ikke rigtig regne den ud:'
S6/kvad2x-1 dx med 5 og 1 grænserne...
nogen der kan hjælpe..?
Jeg har en opgave her og kan ikke rigtig regne den ud:'
S6/kvad2x-1 dx med 5 og 1 grænserne...
nogen der kan hjælpe..?
Svar #1
21. februar 2008 af y06svale (Slettet)
Hej!! når du har noget med en brøk og en kvadratrod, er det ofte en god ide at omskrive til potens i stedet for, dvs.
6/kvad(2x-1)= 6*kvad(2x-1)^-1 = 6*(2x-1)^-(1/2)
herefter løser du integralet via. substitution..
hels og lykke..
6/kvad(2x-1)= 6*kvad(2x-1)^-1 = 6*(2x-1)^-(1/2)
herefter løser du integralet via. substitution..
hels og lykke..
Skriv et svar til: den eksakte værdi af integralet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
