Matematik

Cylinder

21. februar 2008 af nysted (Slettet)
Har et lille regnestykke som jeg er gået i stå med.
en cylinder med 1Liter vol.
højde og diameter er det samme
beregn højden og diameteren.

Tak på forhånd!

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2008 af Isomorphician

pi * r^2 * h = 1000 (1000 cm^3)
du ved at h = 2r, indsæt det i udtrykket ovenfor og isolér

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Prøv først at opstille et udtryk for cylinderens rumfang (find altså en formel for den). Sæt dette udtryk lig 1 L (1000 cm^3) og find den ubekendte.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/99390

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2008 af mathon

sorry!!!
#3-link'et er FEJLANBRAGT - "UNDSKYLD FORSTYRRELSEN"

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2008 af Isomorphician

Mathon - studieportalens Chuck Norris - laver ikke fejl!
Vi må bare lære ikke at forvirre dig!

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2008 af mathon

V = 0,25*h*pi*d^2
og i denne opgave

V = 0,25*d*pi*d^2 = 0,25*pi*d^3

pi*d^3 = 4V
d^3 = (4V/pi)

d = h = (4V/pi)^(1/3) = [4*(1000 cm^3)/pi]^(1/3)

Skriv et svar til: Cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.