Matematik
At finde x
24. februar 2008 af
DeutscherDäne (Slettet)
Hvordan er fremgangsmåden for at finde x i følgende system:
(x+y)^2/(x^2+y^2) = 25/13
Min grafregner fortæller at der findes to løsninger:
x = 3y/2
x = 2y/3
Men jeg kan ikke gennemskue hvad den har gjort for at komme frem til resultatet.
(x+y)^2/(x^2+y^2) = 25/13
Min grafregner fortæller at der findes to løsninger:
x = 3y/2
x = 2y/3
Men jeg kan ikke gennemskue hvad den har gjort for at komme frem til resultatet.
Svar #2
24. februar 2008 af allan_sim
#0.
Der bliver tale om en andengradsligning, hvor y har status som en konstant.
Omformningen af ligningen
(x+y)^2/(x^2+y^2) = 25/13
(x+y)^2 = 25/13(x^2+y^2)
x^2+y^2+2yx = 25/13(x^2+y^2)
(1-25/13)x^2+2yx+(1-25/13y^2) = 0
(-12/13)x^2+2yx-(12/13)y^2 = 0
Her er a=-12/13, b=2y og c=-(12/13)y^2.
Løsningerne findes nu ved at beregne diskriminanten og indsætte i den sædvanlige løsningsformel.
Der bliver tale om en andengradsligning, hvor y har status som en konstant.
Omformningen af ligningen
(x+y)^2/(x^2+y^2) = 25/13
(x+y)^2 = 25/13(x^2+y^2)
x^2+y^2+2yx = 25/13(x^2+y^2)
(1-25/13)x^2+2yx+(1-25/13y^2) = 0
(-12/13)x^2+2yx-(12/13)y^2 = 0
Her er a=-12/13, b=2y og c=-(12/13)y^2.
Løsningerne findes nu ved at beregne diskriminanten og indsætte i den sædvanlige løsningsformel.
Svar #4
24. februar 2008 af DeutscherDäne (Slettet)
#2 Jeg prøvede med diskriminanten selv, og jeg har også de samme udregninger. men når jeg indsætter i (-b+/-(d)^0.5)/(2a), får jeg ikke noget som giver mening
Svar #5
24. februar 2008 af DeutscherDäne (Slettet)
Jeg har fundet ud af det. Tak for hjælpen. Keep on learning ;)
Skriv et svar til: At finde x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
