Matematik

opskrivning af regneudtryk

24. februar 2008 af Nineb (Slettet)
Jeg har fået denne opgave:
trykket i atmosfæren, målt i atm, som en funktion P af højden h, målt i km, over jordoverfladen er bestemt ved:
P=(1/2)^(h/5)
Volumen af en idealgas er ved konstant temp. omvendt proportional.

a) Opskriv et regneudtryk for volumen V af en idealgas som funktion af højden h, når volumen af jordoverfladen er 2 L.

mit forslag:
man kan måske skrive P=(1/2)^(h/5) om som en omvendt proportionalitet, men ved ik hvad jeg skal gøre ved 2 L?
nogen ideer

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Før du kan begynde på opgaven, SKAL du overveje, hvad det vil sige, at volumen og trykket er omvendt proportional.

Svar #2
24. februar 2008 af Nineb (Slettet)

okay, tror det er der problemet er..det kan jeg ik lige se


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2008 af janko (Slettet)

at de er omvendtproportional kan udtrykkes ved P = k/V

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2008 af janko (Slettet)

se
http://peecee.dk/upload/view/99796

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2008 af Katrine90 (Slettet)

Hvorfor er 1atm*2L =2atm*L??

Forstår ikke hvor det sidste 2-tal bliver af i sidste led??

Men ellers super besvaret :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

#5 2-tallet er blot flyttet om foran, dette ser pænere ud, og som du jo nok ved, er faktorenes orden ligegyldig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. oktober 2008 af Katrine90 (Slettet)

Åh now i get it :) takker... hehe...


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2008 af Katrine90 (Slettet)

Men stadig... hvordan bliver 2*2^0.2*h/1 til 2^1+0.2*h??? burde det ikke gi 4?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

husk der står følgende:

2^(1)*2^(0,2*h)/1=2^(1+0,2h)... Tjek selv efter med dine potensregneregler.


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. oktober 2008 af Katrine90 (Slettet)

Nååå :D årh tusind tak.... lifesaver sgu...


Skriv et svar til: opskrivning af regneudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.