Matematik

Vinkel mellem vektorer

24. februar 2008 af Challes (Slettet)
Hej.. er gået lidt død ved en opgave, så ville høre om nogen mon kunne hjælpe mig?

Jeg ved at |vektor a|=1, |vektor b|=4 og |vektor a + vektor b|=4

Kan ikke lige gennemskue hvilken formel jeg skal bruge, nogen der kan hjælpe??

Tak!

Svar #1
24. februar 2008 af Challes (Slettet)

Skal forresten finde vinklen mellem vektor a og b hvis det skulle være uklart, heh

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2008 af allan_sim

#0.
Du skal have fat i formlen

cos(v) = (a*b)/(|a|*|b|)

For at finde a*b kan du udnytte, at

|a+b|^2 = |a|^2+|b|^2+2a*b

Svar #3
24. februar 2008 af Challes (Slettet)

ah super, tusind tak!

Skriv et svar til: Vinkel mellem vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.