Matematik
Finansiel regning - hjælp, tak
24. februar 2008 af
MissHiwatari (Slettet)
Jeg har lidt problemer med en annuitetsopgave. Jeg har selv prøvet at regne den ud, men jeg vil gerne have lidt hjælp for at se om det er rigtigt.
Her er opgaven:
"I perioden 1/1 1994 til 1/1 1998 (begge inklusive) indsættes hvert kvartal 4000 kr. på en opsparingskonto. I perioden fra 1/4 1998 til 1/10 2000 (begge inklusive) indsættes hvert kvartal 5500 kr. I hele perioden er renten 1,5% pr. kvartal. Hvor meget er der opsparet efter sidste indbetaling?
Sådan her har jeg løst opgaven:
1. periode: 4000*1,015^16-1/0,015 = 71729,48 kr.
2. periode: 5500*1,015^11-1/0,015 = 65247,94 kr.
Rente for 1. periode i 2. periode: 71729,48*1,015^11 = 84493,66 kr.
Saldo efter sidste indbetaling: 84493,66+65247,94 = 149741,6 kr.
Jeg er lidt bange for at jeg måske har talt terminer forkert op, så der er for få/mange af dem.
Her er opgaven:
"I perioden 1/1 1994 til 1/1 1998 (begge inklusive) indsættes hvert kvartal 4000 kr. på en opsparingskonto. I perioden fra 1/4 1998 til 1/10 2000 (begge inklusive) indsættes hvert kvartal 5500 kr. I hele perioden er renten 1,5% pr. kvartal. Hvor meget er der opsparet efter sidste indbetaling?
Sådan her har jeg løst opgaven:
1. periode: 4000*1,015^16-1/0,015 = 71729,48 kr.
2. periode: 5500*1,015^11-1/0,015 = 65247,94 kr.
Rente for 1. periode i 2. periode: 71729,48*1,015^11 = 84493,66 kr.
Saldo efter sidste indbetaling: 84493,66+65247,94 = 149741,6 kr.
Jeg er lidt bange for at jeg måske har talt terminer forkert op, så der er for få/mange af dem.
Skriv et svar til: Finansiel regning - hjælp, tak
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
