Kemi

svag base?

24. februar 2008 af sandybelle (Slettet)
hej alle sammen :)

hvornår er en base svag? eller rettere sagt hvordan kan man se det?

jeg ved at:
Stærke baser dissocierer meget. Svage baser dissocierer kun lidt.
men kan man ikke bruge andre metoder til at finde ude af det? mener at min lære sagde et eller andet om pkb engang, men kan desværre ikke husker det! håber nogen herinde ved det =)

på forhånd mange tak!
sandy

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2008 af Stenalt (Slettet)

Man kan sige at basen er svag hvis pCb er mindre end pKb...

Svar #2
24. februar 2008 af sandybelle (Slettet)

pcb er det det samme som pka?
eller hvad er det?


på forhånd takker for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Hvis vi nu tager:
B+H2O <-> S + OH-
som eksempel

Ligevægtsloven benyttes på denne og der fås:
[OH-]*[S]/[B]
Hvis opløsningen er i ligevægt fås det nu at:
K_B=[OH-]*[S]/[B]

Overvej nu, hvad det betyder for basen, hvis K_B er stor eller lille.

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2008 af Stenalt (Slettet)

c= konetration, pC=-logc

Skriv et svar til: svag base?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.