Matematik
linjers ligning
24. februar 2008 af
Molinus (Slettet)
har fået til opgave st bestemme a, så linjernes med ligningerne Y=(a+3)x+6 og y=2x+a står vinkelret på hinanden.
Er lidt i tvivl om hvordan jeg skal komme igang med den og nå frem til en løsning?
har efterhånden prøvet mange ting, men håber der er nogle som synes det er enkelt og vil hjælpe :P
Mange tak!
Er lidt i tvivl om hvordan jeg skal komme igang med den og nå frem til en løsning?
har efterhånden prøvet mange ting, men håber der er nogle som synes det er enkelt og vil hjælpe :P
Mange tak!
Svar #1
24. februar 2008 af Isomorphician
Når hældningskoefficienternes produkt giver -1, står linjerne vinkelret på hinanden.
I dit tilfælde:
(a+3)*2 = -1, isoler a
I dit tilfælde:
(a+3)*2 = -1, isoler a
Svar #2
24. februar 2008 af Molinus (Slettet)
ja okay, det giver jo god mening...men hvordan isolerer jeg så a, når den står i parantesen?
Skriv et svar til: linjers ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
