Matematik

Hjælp med liniær funktion, beregning..

25. februar 2008 af miss13 (Slettet)
Hej sidder her med en aflvering, og der er mogle opgaver der volder mig problemer, nogen som der kan hjælpe mig med disse?

Opgave 1: En liniær funktion f vokser med 8 når ?x er 5.
bestem en regneforskrift for f, når der oplyses, at grafen for funktionene går gennem punktet (20,50) ??

opgave 5:
Styrken af et jordskælv kan angives ved det såkaldte Richtertal. Et jordskælv frigiver energi, og for et jordskælv af normal dybde gælder: log E= 2,4*M-1,2.

M er Richertallet og E er den frigivne energi målt i kwh.
En atomsprængning på 1 mgaton udvikler en energimængde på 1,25*10¨9

Beregn Richtertallet for et jordskælv, der udvikler samme energimængde?

Nogle geniner der kan hjælpe mig bare lidt på vej?

Svar #1
25. februar 2008 af miss13 (Slettet)

UPS FEJL I OPGAVE 1!

Den rettet version:
Opgave 1: En liniær funktion f vokser med 8 når ?x er 5.
bestem en regneforskrift for f, når der oplyses, at grafen for funktionene går gennem punktet (-1,2)!

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad betyder spørgsmålstegnet?

Svar #3
25. februar 2008 af miss13 (Slettet)

At jeg ikke forstår det :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Menes der: En lineær funktion vokser med 8, når x stiger med 5?

I så fald får du indirekte angivet hældningskoefficienten.

Svar #5
25. februar 2008 af miss13 (Slettet)

Nåe du spørgesmålstegn! Nu forstår jeg det, jamen dengang jeg skrev det ind havde jeg lavet tegnet delta, men det kan com. åbenbart ikke tage..

Så der står En liniær funktion f vokser med 8 når deltax er 5.

Forvirret? :(

Svar #6
25. februar 2008 af miss13 (Slettet)

Altså er det ikke noget med

deltay= deltax* a

og vi får at vide at

Deltay= 8
Deltax= 5
også skal vi finde a, ikk?

Men hvis dette så er rigtigt skal jeg så også find b eller? Og hvordan finder man b og a?

Eller har jeg fuldstændig misforstået opgaven? :(

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#6 Så havde jeg forstået det korrekt.
f(x)=ax+b

a findes ved:
a=delta_y/delta_x

b findes ved indsættelse af dit punkt og den fundne a-værdi i:
f(x0)=ax0+b, hvor (x0;f(x0)) er dit punkt. (isoler her b)

Opgave 2)
Isolér først M i:
log E= 2,4*M-1,2.
hvorefter du kan indsætte E og udregne M.

Svar #8
25. februar 2008 af miss13 (Slettet)

Uh super, mange tak for hjælpen!

Der er 1 enkelt opgave mere jeg bare ikke kan forstå, men ved ikke om du/ I har lyst til at kigg på den..


Svar #9
25. februar 2008 af miss13 (Slettet)

Den lyder således:
Fordoblingskonstanten for en eksponentiel funktion er 12, og grafen for funktionen går gennem punktet (8,3)

Bestem en regnforskrift for funktionen

Altså jeg ved at Fordoblingskonstanten er = T2, så vi skal bruge en formel med noget t2..

Nogle der kan hjælp, fatter minus af de her l*** opgaver!

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. februar 2008 af dnadan (Slettet)

a findes ved:
t2=ln(2)/ln(a)

b findes ved isolering i:
f(x0)=b*x0^x, hvor (x0,f(x0)) er dit punkt.

Skriv et svar til: Hjælp med liniær funktion, beregning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.